Okładka książki - Szczęście. Jak żyć bez presji i dbać o swój dobrostan

Szczęście. Jak żyć bez presji i dbać o swój dobrostan

🍀 RECENZJA 🍀

Tytuł: " Szczęście"jak żyć bez presji i dbać o swój dobrostan.

Autor: Niro Feliciano

Wydawnictwo: @wydawnictwofilia

#współpracarecenzencka

Na temat szczęścia czytałam wiele poradników ale ten spodobał mi się najbardziej. Autorka książki jest psychoterapeutka która na przykładzie obserwacji swojego życia chce nam przekazać osiem kluczy do prawdziwego zadowolenia z życia 😊.

1. AKCEPTACJA

2. SAMOWSPÓŁCZUCIE

3. WDZIĘCZNOŚĆ

4. WIĘZI

5. SKUPIENIE SIĘ NA TERAŹNIEJSZOŚCI

6. PRIORYTETY I INTENCJE

7 REZYLIENCJA (zdolność do przystosowania się do pojawiających się w naszym życiu traum, nieszczęść, tragedii i innych wyzwań.

8. WIARA

Często poświęcamy to co jest dla nas najcenniejsze, żeby uzyskać coś co jak "sądzimy" jest nam potrzebne do szczęścia. Jeśli zatrzymacie się na chwilę, by zastanowić się co naprawdę cenicie, szybko staje się jasne,co ma znaczenie,a co go nie ma. Sława, pieniądze,władza i komfort materialny mają wysoką cenę.Co poświęcicie, by za nie zapłacić? Klucze opisane w książce doprowadza was do pełnego życia.

Niepokój,stres i smutek nie znikną, natychmiast, ale ta książka sprawi że w twoim życiu zagości spokój oraz głębsza,prawdziwsza i trwalsza radość z życia.

Według mnie żeby być szczęśliwym nie należy poddawać się presji.To ona niszczy drogę do szczęścia.Presja potrafi bardzo silnie wpływać na wybory jakich dokonujemy i kształtować nie tylko to jak sami siebie postrzegamy ale również poczucie własnej wartości. Często czujemy nacisk by zrobić to ,czego się od nas wymaga.

Polecam ❤️

Informacje dodatkowe o Szczęście. Jak żyć bez presji i dbać o swój dobrostan:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2023-01-25
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: THIS BOOK WONT MAKE YOU HAPPY Eight Keys to Finding True Contentment
Dodał/a opinię: Iza Naglik

Tagi: Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty

Zobacz opinie o książce Szczęście. Jak żyć bez presji i dbać o swój dobrostan

Kup książkę Szczęście. Jak żyć bez presji i dbać o swój dobrostan