Ta współpraca jest dla mnie wyjątkowa. Może dlatego, że nie była od początku idealna, a ja nie byłam od początku całym sercem zaangażowana w tę historię. Jednak kiedy wszystkie niedopowiedzenia zostały wyjaśnione, a ja całym sercem wczytałam się w fabułę – przepadłam.
To nie jest powieść dla każdego, trzeba to powiedzieć jasno i wyraźnie już na samym początku. Znajdziecie tu tematy, które mogą szokować i budzić kontrowersje. Jeśli Wam to nie przeszkadza – zapraszam do mrocznego świata Adriana. W przeciwnym razie lepiej odpuścić tę historię.
Ada to młoda kobieta, która wbrew pozorom bardzo wiele przeszła w młodości. Niestety źle ulokowała swoje uczucia, co skończyło się fatalnie. Gdyby nie Christian, nie wiadomo, jak mogłoby się to skończyć. Można powiedzieć, że przy nim odnalazła spokój i stabilizację. Ale czy przy Christianie jest prawdziwą Adą?
Kiedy Ada przyjeżdża w odwiedziny do Polski, poznaje przystojnego, tajemniczego, władczego i mrocznego Adriana. Jego mrok przyciąga dziewczynę jak magnes. Lgnie do niego niczym ćma do światła, nie patrząc, że przy okazji parzy się boleśnie.
Adrian to piekielnie przystojny mężczyzna, który żyje według własnych zasad. Kiedy w oko wpada mu Ada, postanawia ją mieć dla siebie. Jest w niej coś, co go bez reszty przyciąga. Robi wszystko, żeby dziewczyna żyła zgodnie z narzuconymi przez niego regułami. Nie jest to łatwe zadanie – Ada jest twarda i nie daje się tak po prostu nagiąć. Kiedy w końcu to się udaje, świat Adriana trzęsie się w posadach.
Czy Ada będzie w stanie zaufać Adrianowi? Czy Adrian będzie w stanie zmienić dla Ady swoje dotychczasowe życie? Czy tak skrajnie różne osoby mogą w ogóle znaleźć wspólny język?
Wow! To było naprawdę świetne! Powiem Wam, że to nie przypomina debiutu. Gratuluję, Patrycjo! Zrobiłaś kawał naprawdę dobrej roboty.
Czytajcie, ale jak wspominałam na początku – to nie jest książka dla każdego. Pojawiają się tu elementy BDSM, jest też przemoc – głównie psychiczna, ale jest jej sporo. Dlatego lepiej nie zaczynać, jeśli macie obawy, że w połowie nie będziecie w stanie dokończyć. Wybierajcie mądrze.
Ada to zraniona dziewczyna, która uciekła, żeby na nowo odżyć. Odżyła – ale czy to nadal ta sama Ada? Dziewczyna bardzo się zmieniła. W momencie, gdy na jej drodze staje Adrian, zaczyna źle czuć się we własnej skórze. Czuje, że musi coś zmienić. Zaczyna analizować swoje dotychczasowe życie. Mimo to nie potrafi wybrać między starym życiem z Christianem a przyszłością z Adrianem. Miota się w uczuciach i doznaniach.
Adrian jest władczy i nie przyjmuje odmowy. Upatrzył sobie Adę i próbuje ją dopasować do swojego świata. Tak bym to nazwała. Ma na nią jakiś plan, którego do końca nie zdradza – dlatego tom drugi potrzebuję NA WCZORAJ! Ugina ją, rozpracowuje. Nie pyta o zdanie, nie pyta, co czuje. On wie lepiej. On ją przekonuje, że czuje dokładnie to, co jej podsuwa.
Zapomniałabym o Christianie – on też zasługuje na wspomnienie. Z pozoru dobry człowiek. Kiedy Ada nie potrafiła zdecydować, którego z nich wybrać, Christian pokazał, że potrafi być mściwy. Po tym zakończeniu, które nam zaserwowała Patrycja, mam wrażenie, że to nie jest jego ostatnie słowo. Jeszcze pokaże, na co go stać! I znowu powtarzam – muszę mieć tom drugi!
Czytając, zawsze zwracam uwagę na sceny erotyczne. Tutaj wyszły całkiem nieźle. Było brutalnie, dosadnie, ale nie wulgarnie. Napisane z kulturą, a jednocześnie zostawia pole dla wyobraźni. Czyli dokładnie tak, jak powinno być.
To książka, która wywołuje mnóstwo emocji. „Ty wiesz” to historia pełna mroku, seksu i manipulacji. Kiedy zaczniecie czytać, poczujecie niepokój, strach i dezorientację – uczucia zupełnie inne niż te, których szukamy w klasycznych romansach. Ale czy nie po to właśnie sięgamy po thrillery? Czytając tę historię, dostaniecie ogromną porcję emocji. Trzyma w napięciu do ostatnich stron.
Kończąc – gorąco zachęcam do sięgnięcia po tę książkę. Ta książka dostarcza potężnej dawki wrażeń i trzyma w napięciu aż do ostatniej strony. Nie da się przy niej oderwać ani na chwilę. Nuda? Nie istnieje.
Musicie to przeczytać. Serio.
Polecam ❤️
Wydawnictwo: b.d