"Zła krew " Sally Green to pierwszy tom z cyklu o tym samym tytule. Powieść należy do fantastyki i jest po prostu niesamowita. Opowiada historię chłopca, którego wola przetrwania pokonuje wszelkie przeciwności. Świat stworzony przez autorkę w którym we współczesnym świecie żyją wiedźmy białe, czyli dobre i czarne, czyli złe. Jednak nie wszystko jest takie jakim mogłoby się wydawać. Nathan jest mieszańcem. Pragnie przeżyć za wszelką cenę. A wiele osób życzyłoby mu śmierci przez to kim jest jego ojciec.
Powieść przypomina mi odrobinę w niektórych momentach "Harrego Pottera", więc tym bardziej mi się podobało.
Cała powieść jest napisana po prostu rewelacyjnie. Czytałam ją z ogromną przyjemnością, co nie zmienia faktu, że w niektórych momentach strasznie współczułam temu chłopakowi.
W każdym razie nie mogę się doczekać następnej części i z pewnością jest to książka, którą bym poleciła.
Nie zauważyłam żadnego niedociągnięcia i strasznie mnie wciągnęła ta powieść.
Muszę przyznać, że do sięgnięcia po tę powieść początkowo zaintrygowała mnie okładka.
Cóż nie żałuję, więc, że przeczytałam tę książkę i mam nadzieję,że drugi tom z trylogii wciągnie mnie równie mocno.
Wydawnictwo: Uroboros
Data wydania: 2014-09-10
Roksana
Nieoczekiwany, poruszający do głębi finał śmiertelnej walki czarodziejów. Po zjedzeniu serca ojca Natan znowu musi się ukrywać. Wie, że dysponuje potężniejszą...
We współczesnej Anglii, gdzie żyją dwie zwalczające się grupy czarodziejów, siedemnastoletni Natan, w którego żyłach płynie krew obu stron, jest anomalią...