
- krupniok - kluski śląskie - rolada - placek ze śliwkami - buchty - kreple...czytaj dalej
Przepisy kuchni góralskiej: - kwaśnica - żur - borsc - prosię pieczone - grule - jagnięcina - bryja...czytaj dalej
Przepisy na przeciery i marynaty: - przeciery - kompoty - konfitury - galaretki - owoce kiszone - warzywa suszone...czytaj dalej
- pilaw - korowaj - forszmak - sasznie - wareniki - kołduny - bliny - ołatki...czytaj dalej
Po raz pierwszy w historii razem - wszystkie Miss Polonie od 1983 do 2006 roku! W książce przedstawiono 24 sylwetki Miss Polonii. W publikacji wykorzystano archiwalne i współczesne, niepublikowane nigdy wcześniej...czytaj dalej
Zeszyt ćwiczeń jest kontynuacją tak samo zatytułowanego zeszytu dla klasy I i koniecznym dopełnieniem podręczników Przeszłość to dziś dla klasy II. Znalazły w nim miejsce zagadnienia językowe, które zostały...czytaj dalej
Podręcznik do języka polskiego dla klasy 1 liceum i technikum " Ćwiczymy swój język"....czytaj dalej
1001 sprawdzonych przepisów. Ciasta, ciasteczka i desery na każdą okazję. 1001 ilustracji-każdy przepis opatrzony jest kolorową ilustracją....czytaj dalej
Publikacja ta to niezbędne kompendium wiedzy z zakresu literatury dla uczniów przygotowujących się do matury.Część II: Pozytywizm, Młoda Polska, Dwudziestolecie międzywojenne, Współczesność....czytaj dalej
Publikacja ta to niezbędne kompendium wiedzy z zakresu literatury dla uczniów przygotowujących się do matury.Część I: Starożytność, Średniowiecze, Odrodzenie, Barok, Oświecenie, Romantyzm....czytaj dalej