Okładka książki - Analiza kolorystyczna. Kurs dla tych, którzy chcą odnaleźć swój styl

Analiza kolorystyczna. Kurs dla tych, którzy chcą odnaleźć swój styl

Twoje kolory na ciebie czekają. Znajdź je dzięki analizie kolorystycznej!

Czy kupiłaś kiedyś bluzkę w najmodniejszym kolorze sezonu, którą później cisnęłaś w kąt?

Czy ukrywasz się pod czernią lub beżem, bo nie wiesz, które kolory do ciebie pasują?

Ciągle eksperymentujesz z trendami makijażowymi w poszukiwaniu tych, które najlepiej podkreślą twoją urodę?

Analiza kolorystyczna odmieni twoje życie!

Dzięki tej książce odkryjesz i pokochasz kolory, które rozświetlą twoją twarz i podkreślą to, co w tobie najpiękniejsze. Przestaniesz ślepo podążać za trendami i impulsywnie kupować nowe ubrania, a zamiast tego stworzysz indywidualną i ponadczasową garderobę dopasowaną do twojego typu urody.

Stina Lönnkvist, szwedzka ekspertka w zakresie analizy kolorystycznej i mody, stworzyła kompletny kurs, który pomoże ci odnaleźć twój styl. Naucz się dobierać kolory, faktury i wzory do swojej urody.Znajdź idealną fryzurę i makijaż. Stwórz outfity, które dodadzą ci pewności siebie.

Informacje dodatkowe o Analiza kolorystyczna. Kurs dla tych, którzy chcą odnaleźć swój styl:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2026-04-22
Kategoria: Poradniki

Tagi: Poradniki modowe

Kup książkę Analiza kolorystyczna. Kurs dla tych, którzy chcą odnaleźć swój styl

Analiza kolorystyczna. Kurs dla tych, którzy chcą odnaleźć swój styl - opinie o książce

Avatar użytkownika - alwisia_books
alwisia_books
Przeczytane:2026-06-09, Ocena: 6, Przeczytałem,
Stina Lönnkvist zaprasza nas do świata kolorystycznego szaleństwa. Zaraża nas swoją miłością do barw i ostrzega, że z tego świata nie ma już odwrotu... Książka zaczyna się dość klasycznie - autorka się przedstawia i dokładnie wyjaśnia czym jest analiza kolorystyczna i w jakich celach się ją stosuje, a potem dzieje się MAGIA! Poznajemy podstawowe pojęcia z teorii kolorów, a następnie wkraczamy w niesamowity świat pełen unikatowych barw. Naprawdę można się świetnie bawić przy robieniu własnej analizy kolorystycznej. To takie ciekawe zagadnienie! Te palety, opisy tego, co najlepiej nam pasuje - coś cudownego! A na koniec porady jak dopełnić swój niepowtarzalny look, żeby wyglądać olśniewająco, za pomocą makijażu, fryzury i najlepiej dla nas dobranego koloru włosów. Zgadzam się z zapewnieniami autorki, z tego świata nie da się już uciec.    Wydanie. Nigdy wcześniej nie wspominałam o wyglądzie książki na początku recenzji. To jednak absolutnie skradło moje serce. Solidna twarda oprawa i minimalistyczna, ale piękna oprawa graficzna. Wszystko to w bardzo oryginalnym formacie, który umila czytanie. Środek jest absolutnie obłędny. Masa zdjęć, grafik, plansz kolorystycznych. Autentyczne zdjęcia gwiazd, które dzielą z nami kolorystyczny podtyp, bo służą nam one jako przykłady zastosowania korzystnej dla nas palety barw. Wszystko to idealnie wprowadza nas w klimat świata kolorów, bo na stronach zdecydowanie ich nie brakuje. Jeszcze tak pięknie pachnący papier, że od razu czuć luksus w trakcie lektury. Cudo, cudo, cudo! Zakochałam się po uszy.
Autorka swoją narracją sprawia, że chciałabym, żeby była moją przyjaciółką. Widać, że naprawdę pasjonuje ją to, co robi i z pełnym entuzjazmem dzieli się swoją wiedzą. Sposób przedstawienia informacji jest profesjonalny, a zarazem ciepły i czasami ma się wrażenie, że rozmawia się z koleżanką przy kawce o ploteczkach ze świata mody.    To jeden z niewielu tych poradników, które autentycznie zachęcają do wprowadzenia zmian. W tym wypadku zmian w swojej szafie. Pozwala zrozumieć, dlaczego niektóre ubrania choć wydają się naprawdę piękne na wieszaku, to pozostają tam na zawsze, bo nie czujemy się w nich sobą. Nie brakuje tutaj również autentycznych historii ludzi, których życie zmieniło się nieco na lepsze, gdy zaczęli stosować zasady rządzące paletą barw.   Analiza kolorystyczna to drogie narzędzie, a dzięki tej książce możemy zorientować się czy potrzebujemy takiej porady i przeprowadzić swoją własną analizę, która zapewne będzie miała wiele wspólnego z rzeczywistością.    Ja dałam się oczarować. Będę polecać tę książkę wszystkim moim koleżankom, bo jej treść naprawdę może sprawić, że człowiek znajdzie znowu iskrę i odzyska pewność siebie.    Ogromnie dziękuję wydawnictwu za to, że mogłam przeczytać tak ważną i ciekawą książkę, która rozpaliła we mnie chęć zadbania bardziej o swój wizerunek!   [współpraca barterowa]