Chcę być kochana tak jak chcę

Dowiedz się, jak otrzymać taką miłość, jakiej potrzebujesz.

Chcę być kochana tak jak chcę, to książka - poradnik, książka - terapia, książka - przygoda, w której Katarzyna Miller i Ewa Konarowska zastanawiają się, w jaki sposób można otrzymać miłość dokładnie taką, jakiej się chce i jakiej się potrzebuje.

Po jej przeczytaniu tysiące kobiet zmieniło swoje podejście do wielu kwestii związanych z miłością i relacjami. Nie boją się mówić, czego pragną i czego oczekują od życia. I czująsiękochane.

Chcę być kochana tak jak chcę - ponad dwadzieścia lat na rynku, ponad 400 tysięcy sprzedanych egzemplarzy. Jubileuszowe wydanie bestsellerowego poradnika.

Książka dla każdej kobiety, która chce żyć w zgodzie ze sobą i swoimi potrzebami.

Te relacje ze spotkań psychoterapeutki z dziennikarką to połączenie terapii i przyjacielskich zwierzeń. Są uzdrawiającymi rozmowami doświadczonych kobiet. Po ich przeczytaniu może będziesz wściekła na siebie albo na mężczyzn. Po ich przemyśleniu pokochasz mądrzej, przynajmniej siebie.

Manuela Gretkowska

To wspaniała książka dla prawdziwych kobiet.Wobec tego okazuje się, że jestem prawdziwą kobietą.

Cezary Harasimowicz

***

Katarzyna Miller

Psycholożka, psychoterapeutka, filozofka, poetka i piosenkarka. Charyzmatyczna, odważna, dowcipna i pogodna, ale też szczera do bólu. Ukończyła psychologię i filozofię na UW. Treningu psychologicznego i prowadzenia psychoterapii uczyła się w Ośrodku Synapsis od prof. dr. hab. Kazimierza Jankowskiego, a następnie od rzeszy nauczycieli polskich i zagranicznych. Wykładowczyni na licznych warsztatach rozwojowych dla kobiet. Felietonistka miesięcznika ,,Zwierciadło". Autorka i współautorka wielu bestsellerowych poradników, m.in. Nie bój się życia, Kup kochance męża kwiaty, Daj siępokochać dziewczyno (Wydawnictwo Zwierciadło).

Ewa Konarowska

Dziennikarka, reporterka, redaktorka związana z prasą kobiecą. Zafascynowana psychologią i religiami Dalekiego Wschodu. Zwierzolubna.

Informacje dodatkowe o Chcę być kochana tak jak chcę:

Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2025-02-26
Kategoria: Poradniki

Tagi: Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty

Kup książkę Chcę być kochana tak jak chcę

Chcę być kochana tak jak chcę - opinie o książce

Każdy z nas chce być kochany, każdy pragnie miłości, a jednocześnie każdy pragnie, aby była ona taka, jak tego chce. Co zrobić, aby tak się stało? Przede wszystkim zacząć od samoakceptacji, jednak nie tylko. Co jeszcze? Odpowiedzi znajdziemy w książce, która została wydana ponad 20 lat temu, a obecnie została wydana w nowej odsłonie.

Ta książka jest naprawdę świetna. Na stronie znajdziemy informacje, że jest to „książka – poradnik, książka – terapia, książka – przygoda” i ja się z tym zdecydowanie zgadzam. Znajdziemy w niej naprawdę dużo, a przy tym jest ciekawa. Czyta się ją z przyjemnością, jednocześnie nie jest to pozycja na jeden wieczór. Zdecydowanie trzeba ją czytać powoli i przemyśleć wszystko, co przeczytamy.

Wizualnie książka jest naprawdę ładna. Mnie osobiście nowe wydanie bardzo się podoba, bardziej niż poprzednie.

„Chcę być kochana tak jak chcę” to książka, po którą moim zdaniem warto sięgnąć i polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

„Chcę być kochana tak jak chcę” to rozmowa pani psycholog Katarzyny Miller z dziennikarką, która w swoim życiu związana była głównie z prasą kobiecą. Jest to szczera rozmowa kobiet, które uświadamiają jak ważne w życiu jest to, aby w pierwszej kolejności zaakceptować samego siebie, aby móc być kochanym przez innych, w sposób, który będzie nam odpowiadał.
Niezwykle ważna samoakceptacja, której niestety bardzo często nam brakuje, może okazać się podstawą do stworzenia zdrowego związku, czy relacji z ludźmi. Autorki podkreślają, że nasze dzieciństwo ma ogromny wpływ na nasze dorosłe życie, relacje z ludźmi i okazywanie uczuć. Niemniej jednak w znacznym stopniu możemy również wypracować sobie relacje z innymi, otrzymując tym samym uczucie, o jakim marzyliśmy.
Jest to poradnik dla każdej kobiety, ale myślę, że w szczególności powinniśmy go polecać młodym kobietom, przed którymi budowanie relacji uczuciowej wkracza właśnie w bardziej zaawansowany etap. To właśnie w tym wieku niezwykle ważne jest, aby potrafić mówić o swoich uczuciach i oczekiwaniach, a w zamian otrzymamy dokładnie to, czego chcemy. Inaczej możemy spełniać oczekiwania innych, swoje pragnienia odsuwając na bok i niemal o nich zapominając.
Wydanie poradnika również zachwyca, intensywne kolory, a także barwione brzegi, które potrafią urzec!
Bardzo polecam sięgnąć po ten tytuł, aby zrobić coś dla siebie samych, dla własnego spełnienia i szczęścia!
Dziękuję Wydawnictwu za możliwość zrecenzowania „Chcę być kochana tak jak chcę”.

Avatar użytkownika - yoloczytam
yoloczytam
Przeczytane:2025-04-19, Ocena: 6, Przeczytałem,

"Chcę być kochana tak jak chcę" to nie tylko książka - to rozmowa, terapia i wewnętrzna podróż, którą odbyłam z dwiema doświadczonymi kobietami: Katarzyną Miller i Ewą Konarowską. To poradnik, który nie moralizuje, nie narzuca gotowych rozwiązań, lecz inspiruje do zadawania pytań. Przede wszystkim tego najważniejszego: jakiej miłości tak naprawdę pragnę?

Forma dialogu między autorkami sprawia, że książkę czyta się lekko i naturalnie - jakbym siedziała z nimi przy herbacie. Ich rozmowy są szczere, czasem zabawne, czasem bolesne, ale zawsze bardzo prawdziwe. Dzielą się własnymi doświadczeniami, nie boją się mówić o trudnych emocjach i życiowych zakrętach. To czyni tę książkę nie tyle poradnikiem, co przyjacielem - takim, który rozumie i wspiera.

Tematem przewodnim jest miłość - ta, której pragniemy, ale często nie potrafimy o nią zawalczyć. Autorki pomagają rozpoznać swoje potrzeby, nauczyć się asertywności i wyraźnie mówić o oczekiwaniach. Wskazują też, jak uwolnić się od złudzeń i schematów, które przeszkadzają w budowaniu satysfakcjonujących relacji. Ich podejście jest delikatne, ale stanowcze - każda kobieta zasługuje na miłość, która jest dla niej dobra, a nie tylko ,,wystarczająca".

Choć głównym odbiorcą są kobiety, mężczyźni również mogą wiele wynieść z tej lektury. Poznają kobiecą perspektywę, nauczą się uważnego słuchania i zrozumienia, czym dla partnerki może być prawdziwa bliskość.

Nieprzypadkowo książka świętuje już ponad 20 lat obecności na rynku i może się pochwalić sprzedażą ponad 400 tysięcy egzemplarzy. To świadczy o jej uniwersalności i sile przekazu. Jubileuszowe wydanie w twardej oprawie, z barwionymi brzegami, jest nie tylko piękne wizualnie, ale też idealne na prezent - dla siebie lub dla bliskiej kobiety.

? Ocena: 9/10 - za autentyczność, ciepło i odwagę w mówieniu o tym, co naprawdę ważne.

Tajemnica pozytywki
Katarzyna Grochowska