Okładka książki - Depresja nastolatka. Możesz pomóc !

Depresja nastolatka. Możesz pomóc !

Informacje dodatkowe o Depresja nastolatka. Możesz pomóc !:

Wydawnictwo: Fronda
Data wydania: 2025-03-14
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Depresja nastolatka. Możesz pomóc !

Depresja nastolatka. Możesz pomóc ! - opinie o książce

34/52/2025
"Depresja nastolatka - możesz pomóc! Poradnik dla rodziców " Bogna Białecka @Eureka @Fronda #recenzja #współpracabarterowa #współpracarecenzencka #depresja #nastolatki #poradnik #Fronda #Eureka

W szponach depresji

Depresja, niestety można uznać ją za jedną z cywilizacyjnych chorób naszych czasów. Łapie w swoje szpony coraz większy odsetek ludzi, w tym coraz więcej dzieci i młodzieży.

Bogna Białecka w swoim poradniku skierowanym do rodziców, ale który mogą czytać wspólnie ze swymi pociechami, pomaga odkryć, czym jest ta depresja, i jak z nią walczyć na co dzień, dodatkowo, oczywiście nie wykluczając pomocy specjalistów, psychologów czy psychiatrów.

Ta niewielkich rozmiarów książeczka jest doprawdy bogata w treść. Napisana jest w przystępny sposób, co ułatwi lekturę jeśli będziecie czytać ją razem z dziećmi, książka skrywa wiele plansz, tabelek, szablonów, ilustracji, które przykują uwagę dziecka i pomogą mu w mierzeniu się z problemem.

Poradnik ten jest przydatny, jeśli jako rodzic dostrzegłeś jakieś symptomy świadczące, że twoje dziecko wpadło w szpony depresji, bądź wszystko kieruje by tak się stało. Autorka podkreśla, że nie zastąpi on specjalistycznej pomocy, ale może być dobrym dodatkowym wsparciem w walce z chorobą.

Polecam Wam lekturę tego poradnika, a za egzemplarz do recenzji dziękuję wydawnictwu Eureka/Fronda.

Pierwsze lata w szkole
Bogna Białecka0
Okładka ksiązki - Pierwsze lata w szkole

Praktyczny poradnik dla rodziców, pedagogów i psychologów. W prosty i dowcipny sposób opisuje trudny proces wychowania dziecka...

O problemach nastolatków
Bogna Białecka0
Okładka ksiązki - O problemach nastolatków

Autorka podpowiada jak wychować nastolatki na odpowiedzialnych dorosłych. Podkreśla, rolę rozmowy i wspólnego podejmowania decyzji. Zachęca do tego...