Cześć! Mam na imię Asia i jestem pediatrą, czyli lekarzem dzieci. Dziś wytłumaczę Ci co się dzieje w moim gabinecie.
Opowiem Ci jak wygląda badanie, a potem Twoje leczenie. Pamiętaj, że przychodzisz do mnie też, kiedy jesteś zdrowy!
Co się wtedy dzieje? Wszystkiego dowiesz się z tej książki. Miłej zabawy!
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2025-02-19
Kategoria: Inne
Przeczytane:2025-04-05, Ocena: 5, Przeczytałem, Mam,
Wizyta u lekarza różnie może kojarzyć się dzieciom, m.in. zależy to od tego w jakim celu się tam wybierają, czy też samego podejścia lekarza. Jak jest w przypadku Waszych dzieci?
Ta mała kartonowa książeczka ma formę edukacyjną i adaptacyjną - oswaja i uświadamia dzieci w jakim celu mogą odwiedzić gabinet lekarski, jakie badania może wykonywać lekarz pediatra, jakie leczenie może przepisać, a także co znajduje się w takim gabinecie. Wszystko to przedstawione jest w bardzo przyjaznej atmosferze.
Doktor Asia przedstawia swoich małych pacjentów i ich dolegliwości by pokazać dzieciom, jak przebiega badanie, czyli o co może poprosić lekarz i jak odbywają się badania. Co ważne, doktor Asia informuje, że odwiedzamy gabinet lekarski nie tylko podczas choroby, ale również na badaniach kontrolnych, by lekarz mógł ocenić rozwój dziecka w różnych obszarach.
Na koniec doktor Asia podsuwa przepis na odporność, który warto stosować, aby cieszyć się dobrym zdrowiem.
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tą małą publikacją, która pomimo niewielkiego rozmiaru zawiera w sobie wiele cennych informacji, a przy tym od razu narzuca się skojarzenia, że jest sympatyczna, ale może to zasługa doktor Asia, która uśmiecha się z każdej strony ?