Okładka książki - Drzewo. Akademia mądrego dziecka. Niesamowity spacer

Drzewo. Akademia mądrego dziecka. Niesamowity spacer

Nowy tytuł Drzewo z serii Niesamowity spacer to kolejna książeczka dla najmłodszych z ruchomymi elementami oraz srebrnymi tłoczeniami. Kontrastowa kolorystyka oraz uproszczona forma ułatwiają zapamiętywanie poszczególnych słówek, poprzez skojarzenie ich z otaczającą dzieci rzeczywistością. Grube, solidne strony zapewnią wytrzymałość oraz długie użytkowanie, wspomagając rozwój manualny małych rączek.

Książeczka ,,Drzewo" opowiada o leśnych zwierzętach, których domem jest właśnie tytułowe drzewo. Dzięcioł uderza w korę drzewa wyjadając larwy, w dziupli słodko śpi sowa. Wśród liści, w koronie drzewa siedzą i śpiewają kosy oraz sikorki. W cieniu na trawie hasają króliczki i biegają myszki. A co jest pod ziemią? Tam wśród plątaniny korzeni swoje norki mają kreciki.

Tym, co wyróżnia książeczki z serii ,,Akademia Mądrego Dziecka. Niesamowity spacer" są ruchome elementy oraz bogata kolorystyka stron połączona ze srebrną folia. Taka forma łączy zabawę z nauką i zachęca dzieci do oglądania i wspólnego czytania. Książeczka edukacyjna świetnie sprawdzi się podczas poznawania prostych słów, nazw przedmiotów i ich przeznaczenia.

W serii ,,Akademia Mądrego Dziecka. Niesamowity spacer" ukazały się tytuły: ,,Łąka", ,,Las", ,,Deszcz", ,,Pod ziemią", ,,Pod gwiazdami", ,,Ocean", ,,Ogródek warzywny" , ,,Rzeka" oraz ,,Śnieg".

Informacje dodatkowe o Drzewo. Akademia mądrego dziecka. Niesamowity spacer:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-04-09
Tytuł oryginału: Promenade dans larbre

Tagi: Książki interaktywne oraz książki aktywizujące Książki z zadaniami - ukryte obiekty Pierwsze lata życia - wierszyki rymowanki i gry słowne Dzieci od ok. roku

Kup książkę Drzewo. Akademia mądrego dziecka. Niesamowity spacer

Drzewo. Akademia mądrego dziecka. Niesamowity spacer - opinie o książce

Książeczki z serii „Akademia mądrego dziecka” znam od dawna i uważam, że jest to jedna z bardziej wartościowych serii. Dziś chciałabym wam pokazać jedną z nowości z „pod-serię” „Niesamowity spacer”, z których dziecko zapozna się z otaczającym go światem.

Według mnie książeczka jest pozycją ciekawą i zdecydowanie wartościową. Wraz z nią dziecko uda się w podróż do drzewa i pozna jego mieszkańców i wiele więcej.

Ogromną zaletą książki jest fakt, że posiadają ruchome elementy, które znajdziemy na każdej stronie. Takie elementy uatrakcyjniają książkę, sprawiają dziecku wiele radości, a przy tym wspierają jego rozwój, m.in. ćwicząc motorykę małą.

Ilustracje mnie zachwyciły. Są nie tylko bardzo ładne, ale również w kontrastowej kolorystyce. To wszystko przyciąga wzrok i zachęca dziecko do sięgania po książeczki.

Książeczka posiada twarde, solidne oraz dość grube strony o zaokrąglonych rogach. Nie rozdwajają się, nie rozrywają. To wszystko sprawia, że jest bezpieczna już dla maluszków, a dzięki wysokiej jakości posłuży długi czas.

„Drzewo. Akademia Mądrego Dziecka. Niesamowity spacer” to wspaniały pomysł na prezent dla maluszka. Bawi i uczy, z wielką przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Chemia żywności t.1
Okładka ksiązki - Chemia żywności t.1

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych...

Okładka ksiązki - Monografia Wielkiego Pomorza i Gdyni - reprint z 1939 roku. Z okazji 20-lecia powrotu Ziemi Pomorskiej do Macierzy

Nie masz Polski bez morza i Pomorza... - te słynne słowa prezydenta Rzeczypospolitej Ignacego Mościckiego, zawarte w przemówieniu z 31 lipca 1932 roku...