Okładka książki - Jak czytać architekturę. Najważniejsze informacje o stylach i detalach

Jak czytać architekturę. Najważniejsze informacje o stylach i detalach

Praktyczny podręcznik, uczący oglądać i cenić architekturę, pomaga dostrzec historyczne i stylistyczne wskazówki, zawarte w każdej budowli. Dość mały, by zmieścić się w kieszeni, i dość poważny, by udzielić wyczerpujących odpowiedzi, ułatwia praktyczne badanie architektury: wskazuje najważniejsze cechy konstrukcji powstałych w różnych epokach, od starożytności po dziś; uczy rozpoznawać budowle i oceniać ich wiek; stanowi źródło informacji na temat stylów w architekturze i elementów architektonicznych.

Informacje dodatkowe o Jak czytać architekturę. Najważniejsze informacje o stylach i detalach:

Wydawnictwo: Arkady
Data wydania: 2025-05-12
Kategoria: Architektura, kultura, sztuka
Tytuł oryginału: How to read building

Tagi: Architektura Projektowanie i koncepcje architektoniczne Architectural details components and motifs Architektura - praktyka zawodowa Architektura obiektów użyteczności publicznej Architektura obiektów mieszkalnych Architektura obiektów sakralnych Architektura krajobrazu Architektura w urbanistyce

Kup książkę Jak czytać architekturę. Najważniejsze informacje o stylach i detalach