Okładka książki - Jak wytresować smoka (#3). Jak wytresować smoka 3: Jak mówić po smoczemu

Jak wytresować smoka (#3). Jak wytresować smoka 3: Jak mówić po smoczemu

Tom 3 cyklu Jak wytresować sobie smoka
Inne wydania:

Kolejne porywające przygody bohaterów Jak wytresować smoka!

Czkawka wraz z przyjaciółmi przypadkiem lądują na pokładzie rzymskiego okrętu wojennego, a Śledzik zostaje pojmany w niewolę. Podczas ucieczki odkrywają spisek mający na celu kradzież wszystkich smoków z wyspy Berk! Na domiar złego, jego smok Szczerbatek zostaje porwany, a krwiożercze smoki żarłoki tylko czekają na zdobycz...

Halibut Straszliwa Czkawka Trzeci jeszcze raz musi wybawić przyjaciół z opresji i dowieść, że jest prawdziwym bohaterem.

Daj się porwać tej zabawnie strasznej przygodzie!

Oto historia, którą pokochali widzowie i czytelnicy na całym świecie!

Informacje dodatkowe o Jak wytresować smoka (#3). Jak wytresować smoka 3: Jak mówić po smoczemu:

Wydawnictwo: Replika
Data wydania: 2025-08-12
Tytuł oryginału: How To Speak Dragonese

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 7 lat Dzieci od ok. 8 lat Dzieci od ok. 9 lat Dzieci od ok. 10 lat Dzieci od ok. 11 lat Dzieci od ok. 12 lat Dzieci od ok. 13 lat Dzieci od ok. 14 lat Interest age: from c 15 years

Kup książkę Jak wytresować smoka (#3). Jak wytresować smoka 3: Jak mówić po smoczemu

Jak wytresować smoka (#3). Jak wytresować smoka 3: Jak mówić po smoczemu - opinie o książce

Avatar użytkownika - brave_book
brave_book
Przeczytane:2025-09-24, Ocena: 5, Przeczytałam,
"Jak mówić po smoczemu" to trzeci tom znanej serii książek Jak wytresować smoka, na który mocno czekałam i wcale się nie zawiodłam! Mam wrażenie, że każda kolejna część podoba mi się jeszcze bardziej od poprzedniej!

Autorka zaserwowała nam kolejną przygodę Czkawki, Szczerbatka i Śledzika. Tym razem, podczas lekcji abordażu przez przypadek wdrapują się nie na ten statek co trzeba i zadzierają z Cesarstwem rzymskim! Mamy tu porwanie, heroiczną ucieczkę, spotkanie z małymi wielkimi smokami, nową nieoczekiwaną przyjaźń z dziedziczką klanu włamywaczek, ale nie zabrakło też tego co zwykle.

Podobnie jak wcześniej otrzymujemy porządną dawkę humoru, przesłania, że spryt i inteligencja wygrywają z brutalną siłą, magię przyjaźni oraz rodzicielskiej miłości. A wszystko osadzone w zabawnej krainie pełnej pokracznych wikingów oraz smoków.

Świetnie się bawiłam przy tej części, niezwykle miło spędziłam z nią czas i niejednokrotnie uśmiechnęłam się pod nosem. Jeśli szukacie czegoś lekkiego, przy czym można się zrelaksować to moim zdaniem ta seria to jest świetny wybór. Dla mnie to taka komfortowa seria przygodowa, idealna na przerwę między cięższymi tytułami. Nie mogę się już doczekać kolejnego tomu!?

Avatar użytkownika - 810611Zp
Przeczytane:2014-10-30, Ocena: 5, Przeczytałam,
Jak zostać piratem
Cressida Cowell0
Okładka ksiązki - Jak zostać piratem

Halibut Straszliwa Czkawka Trzeci jest piratem wikingiem - dzielnym, i co więcej, mądrym. Ale nawet on musiał kiedyś stawiać pierwsze kroki. Teraz opisuje...

Jak wytresować sobie smoka
Cressida Cowell0
Okładka ksiązki - Jak wytresować sobie smoka

Mały wiking Halibut Straszliwa Czkawka Trzeci uchodzi wśród rówieśników za nieudacznika. A przed nim trudne zadanie: by zostać wojownikiem...