Okładka książki - Kształty. Akademia mądrego dziecka. Mój świat

Kształty. Akademia mądrego dziecka. Mój świat

Z filcowymi kształtami do wyjmowania i dopasowywania, "Mój świat: Kształty" Akademii Mądrego Dziecka to fantastyczny sposób na wprowadzenie dzieci w świat poznawania kształtów!

Ta interaktywna kartonowa książeczka została zaprojektowana, aby w ciekawy i innowacyjny sposób uczyć maluchy podstawowych pojęć. Na każdej rozkładówce przedstawiony jest inny kształt, a zadaniem dziecka jest znalezienie odpowiedniego elementu i umieszczenie go na stronie z filcową tablicą. Do zabawy zachęcają barwne postacie zwierząt: krokodyl, tygryski, żyrafa, mysz i kotek. Dodatkowo okładka książki rozkłada się w bramkę z sorterem kształtów, gdzie dzieci mogą dopasowywać swoje filcowe elementy po ukończeniu książeczki.

Książeczka Kształty z Akademii Mądrego Dziecka jak wszystkie inne zachwyca angażującymi postaciami zwierząt i żywą paletą kolorów, co czyni ją doskonałym dodatkiem do każdej dziecięcej biblioteczki edukacyjnej. Dzięki poręcznej kopercie na filcowe elementy, książeczka świetnie sprawdzi się również w podróży.

Informacje dodatkowe o Kształty. Akademia mądrego dziecka. Mój świat:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2026-02-11
Tytuł oryginału: Match&Sort. Shapes

Tagi: Pierwsze lata życia - kształty wzory rozmiary Pierwsze lata życia - początki nauczania Książki interaktywne oraz książki aktywizujące Dzieci od narodzin do ok. 3 lat

Kup książkę Kształty. Akademia mądrego dziecka. Mój świat

Kształty. Akademia mądrego dziecka. Mój świat - opinie o książce

Książki dla najmłodszych zdecydowanie zachwycają, są one tak piękne i ciekawe, że ciężko przejść obok nich obojętnie, a dodatkowo wiele z nich ma też aspekt edukacyjny.
Mój świat to seria książek, która pokazuje najmłodszym zagadnienia z dnia codziennego, tym razem skupiamy się na kształtach i rzeczach, które w nich występują. Na początku mamy specjalną kartę z filcowymi kształtami, które musimy sami wyjąć i potem dopasowywać je na każdej stronie. Mamy tutaj proste zadania takie jak odszukanie odpowiedniego kształtu i odpowiedzenie na pytania, jakie kształty mają owoce, elementy domu, znaki drogowe czy też elementy na przyjęciu urodzinowym.
Książka jest pełna naprawdę pięknej i kolorowej grafiki, która sprawia, że obrazki są bardzo magiczne, przyciągają one wzrok i sprawiają, że chętniej wykonujemy zadania. Jest to seria naprawdę godna uwagi, ponieważ dzięki niej nauka staje się przyjemnością.

Kampus 600-lecia Odnowienia Uniwersytetu Jagiellońskiego
Okładka ksiązki - Kampus 600-lecia Odnowienia Uniwersytetu Jagiellońskiego

Pomimo wielu inwestycji podjętych w związku z jubileuszem 600-lecia założenia Akademii Krakowskiej, obchodzonym w 1964 roku, Uniwersytet Jagielloński...

Niewidzialni. Tom 4
Okładka ksiązki - Niewidzialni. Tom 4

Ostatni album zbiorczy legendarnej serii Granta Morrisona, jednego z brytyjskich twórców, którzy pod koniec XX wieku zmienili oblicze komiksu amerykańskiego...