Okładka książki - Schudnij raz na zawsze. Wylecz nadwagę i otyłość dzięki poradom opartym na badaniach naukowych

Każdy, kto próbował schudnąć, wie, że... łatwo nie jest. Diety-cud, efekt jo-jo czy sprzeczne informacje, którymi bombardują nas media społecznościowe, to tylko niektóre z wyzwań, przed jakimi stają osoby walczące z nadwagą lub otyłością.

A dobrze wiemy, że nadmierna masa ciała to realne i poważne zagrożenie dla zdrowia. Schudnięcie z głową to inwestycja w dłuższe, lepsze i bardziej satysfakcjonujące życie.

Jeśli masz już dość rozczarowań i powrotu do starych nawyków, sięgnij po podejście oparte na badaniach naukowych. Ta książka to przewodnik łączący najnowsze badania z praktycznymi poradami, które przynoszą trwałe efekty. Autor, bazując na doświadczeniu ponad 20 tysięcy osób, pokazuje, jak małe zmiany mogą przynieść wielkie korzyści. Bez ekstremalnych metod. Tylko rzetelna wiedza i sprawdzone patenty.

To idealna książka dla tych, którzy chcą raz na zawsze pożegnać się z nadwagą i otyłością, bez rezygnacji z ulubionych potraw czy wprowadzania radykalnych zmian w życiu.

Informacje dodatkowe o Schudnij raz na zawsze. Wylecz nadwagę i otyłość dzięki poradom opartym na badaniach naukowych:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Altenberg
Data wydania: 2024-09-23
Kategoria: Medycyna i zdrowie

Tagi: odchudzanie zdrowie

Kup książkę Schudnij raz na zawsze. Wylecz nadwagę i otyłość dzięki poradom opartym na badaniach naukowych

Schudnij raz na zawsze. Wylecz nadwagę i otyłość dzięki poradom opartym na badaniach naukowych - opinie o książce

Avatar użytkownika - annna84
annna84
Przeczytane:2025-04-20, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2025,

To lektura, po którą powinny sięgnąć nie tylko osoby borykające się z otyłością, ale również te, które chcą podejść do odchudzania w zdrowy i racjonalny sposób. Nie znajdziemy tu obietnic szybkich efektów ani ,,diet-cud". Zamiast tego dostajemy konkretny, napisany przystępnym językiem poradnik, który wyjaśnia skąd bierze się nadwaga, jak naprawdę funkcjonuje metabolizm oraz jak schudnąć skutecznie i na stałe, bez efektu jojo.

Autor porusza m.in. takie zagadnienia jak:

- wpływ snu, stresu, ruchu i odpowiedniego rozkładu makroskładników na masę ciała,

- adaptacje metaboliczne (mój ulubiony fragment -- dużo rzetelnej wiedzy i w końcu jasna odpowiedź na pytanie, czy metabolizm zwalnia po schudnięciu),

- rola białka jako kluczowego elementu diety,

- sposoby radzenia sobie z uczuciem głodu,

- wykorzystanie strategii refeed oraz diet break w procesie redukcji,

- znaczenie codziennej, pozatreningowej aktywności fizycznej.

Jeśli zależy Ci na trwałej utracie wagi i chcesz uniknąć najczęstszych pułapek odchudzania, ta książka zdecydowanie jest warta przeczytania.