Okładka książki - Trening umysłu. Trening umysłu. Zabawy logiczne. Kapitan Nauka

Trening umysłu. Trening umysłu. Zabawy logiczne. Kapitan Nauka

Zostań mistrzem główkowania!

Rozwiązuj zagadki, ćwicz logiczne myślenie, pamięć i spostrzegawczość.

Na kartach i w książeczce znajdziesz rebusy, wyszukiwanki, kodowanki i labirynty. Trening umysłu. Zabawy logiczne to pakiet wciągających łamigłówek dla dzieci. Opracowane przez ekspertkę zadania pomogą przedszkolakom rozwijać umiejętność logicznego myślenia i koncentracji, a atrakcyjne ilustracje rozbudzą ciekawość świata.

W zestawie znajduje się ponad 100 zadań (karty + książeczka) motywujących przedszkolaki do samodzielnego działania i testowania swoich pomysłów m.in. uzupełnianie sekwencji i rytmów, labirynty, kodowanie, wyszukiwanki, tworzenie zbiorów. Dzięki flamastrowi ścieralnemu, łamigłówki na kartach można rozwiązywać wielokrotnie.

W książce znajdują się zadania, a także wskazówki dla rodziców, w jaki sposób można stymulować rozwój myślenia u przedszkolaków.

Trening umysłu. Zabawy logiczne to:

ponad 100 wciągających zadań wsparcie rozwoju przedszkolaka nauka samodzielnego myślenia porady dla rodziców

W zestawie:

30 dwustronnych kart ścieralnych Książka 48s. Flamaster

Kapitan Nauka to marka, która wspiera rozwój i edukację dziecka przez kreatywną zabawę.

Nasze produkty dostosowane są do potrzeb maluchów, przedszkolaków oraz uczniów i rozwijają kluczowe umiejętności m.in. nauki mowy, czytania, liczenia czy mnożenia. Są świetną alternatywą dla smartfona czy komputera, a czas spędzony przy wspólnych rozgrywkach, w gronie rodziny lub rówieśników wzmacnia więzi i umiejętności komunikacyjne. Nad zawartością merytoryczną czuwają eksperci: nauczyciele, pedagodzy, psycholodzy i terapeuci.

Informacje dodatkowe o Trening umysłu. Trening umysłu. Zabawy logiczne. Kapitan Nauka:

Wydawnictwo: Edgard
Data wydania: 2026-04-29

Tagi: Zagadki krzyżówki dla dzieci i młodzieży Hobby gry zabawy i zabawki dla dzieci i młodzieży zabawki lalki i kukiełki Dzieci od ok. 4 lat

Kup książkę Trening umysłu. Trening umysłu. Zabawy logiczne. Kapitan Nauka

Bazgraki piszą i czytają. Kapitan Nauka
Monika Sobkowiak0
Okładka ksiązki - Bazgraki piszą i czytają. Kapitan Nauka

Bazgraki piszą i czytają (3-6 lat) to wciągające zabawy z sympatycznymi bohaterami, dzięki którym dzieci nauczą się czytać i pisać proste wyrazy. Różnorodne...

Czytanie sylabowe. Rysuję i zgaduję. Kapitan Nauka
Monika Sobkowiak0
Okładka ksiązki - Czytanie sylabowe. Rysuję i zgaduję. Kapitan Nauka

Czytanie sylabowe (5-8 lat) to zestaw edukacyjny (książka + karty) z bestsellerowej serii Rysuję i zgaduję zawierający aż 100 zabaw dla dzieci, które...

Opad
Opad