Okładka książki - Upadli bogowie. Wiarołomca

Upadli bogowie. Wiarołomca

Tom 3 cyklu Upadli bogowie

Epickie zakończenie trylogii Upadli bogowie, która natychmiast trafiła na 1. miejsce listy bestsellerów Sunday Times.

Nadeszła wojna. Potężni bogowie i śmiertelni bohaterowie stają do ostatecznej walki o władzę. Bogini ognia Hseth prowadzi niszczycielską armię na południe, a jedyną nadzieją świata jest sojusz dawnych nieprzyjaciół przeciwko wspólnemu wrogowi.

Elo nawiązuje niełatwy sojusz z Arrenem - swoim przyjacielem, wrogiem i królem. Teraz każdy z nich musi zdecydować, ile gotów jest poświęcić, aby odwrócić losy wojny.

Inara dołącza do swojej matki na statku Silverswift. Wciąż zmaga się z własnymi mocami i przeznaczeniem.

Kissen -- szukając rodziny -- staje przed pytaniem, o co i dla kogo naprawdę warto walczyć.

Wiarołomca to zakończenie trylogii Upadli bogowie, a zarazem poprowadzona z rozmachem opowieść o wierze, lojalności i cenie, jaką płacimy za nadzieję.

Informacje dodatkowe o Upadli bogowie. Wiarołomca:

Tytuł oryginału: Faithbreaker

Tagi: fantasy Fantasy dla dzieci i młodzieży Interest age: from c 15 years

Kup książkę Upadli bogowie. Wiarołomca

Upadli bogowie. Wiarołomca - opinie o książce

,,Wiarołomca" to już ostatni tom fantastycznej serii ,,Upadli bogowie". Jest to opowieść o wierze, nadziei i lojalności. Jest to historia o Kissen i jej przyjaciołach, którzy muszą stoczyć ostatnią bitwę z potężnymi bogami. Tym razem każde z nich musi stoczyć tę walkę osobno. Kto wygra i jakie przygody będą mieć bohaterowie? Nie zdradzę.

W tej części autorka zabiera nas w podróż po morzu ,,Srebrnym Jeżykiem". W podróży tej będzie działo się wiele. Inara  wciąż nie może pogodzić się z własnym przeznaczeniem i mocami, które posiada. Relacja matki i córki tutaj również jest napięta i dostarczy wielu emocji.

Kissen to postać, którą chyba najbardziej polubiłam. Jest w niej wiele sprzecznych emocji. Jest postacią, która nie jeden raz zmaga się z trudnymi wyborami.

Elo z kolei musi nawiązać sojusz z kimś komu trudno zaufać. Jest też w stanie dużo poświęcić alby wygrać tę walkę o władzę.

Tempo akcji tutaj jest umiarkowane. Na początku jest nieco wolniejsze, w środku przyspiesza co sprawia, że robi się coraz ciekawiej. Końcówka natomiast jest pełna zwrotów akcji i potrafi dostarczyć wielu wrażeń.

Narracja tutaj jest trzydziestoosobowa, ale wieloosobowa. Każdy rozdział poświęcony jest innemu bohaterowie, które przeplatają się. Dużo jest tutaj wewnętrznych monologów i przemyśleń bohaterów, które bardzo lubię, pomimo, ze nieco spowalniają akcję.

Na uwagę zasługuje również klimat, który jest mroczny i gęsty, ale nie przytłacza.

Upadli bogowie (#2). Niosący słońce
Hannah Kaner0
Okładka ksiązki - Upadli bogowie (#2). Niosący słońce

Z królestwa Middren mieli zniknąć bogowie. Jego władca kazał wyplenić wszystkich. Teraz jednak okazuje się, że sam zawarł nieświęty pakt z najniebezpieczniejszym...

Bogobójczyni
Hannah Kaner0
Okładka ksiązki - Bogobójczyni

NIE JESTEŚ TU MILE WIDZIANA, BOGOBÓJCZYNI.   W krainie, w której król zabronił oddawania czci bogom, bogobójcy i bogobójczynie mają pełne ręce roboty...