Alexander dostaje to, o czym od zawsze marzył – władzę po ojcu. Szybko jednak okazuje się, że nie tak wyobrażał sobie przyszłość. Jest przekonany, że za jego panowania wiele zmieni się na lepsze, i robi wszystko, by tego dokonać. Nie wie jednak, że za rogiem czai się kolejny wróg. Nowojorscy policjanci od lat próbują udowodnić winy Blakemore’om. Z pomocą ambitnej funkcjonariuszki po raz pierwszy mogą zamknąć całą rodzinę. Pytanie tylko: czy Zoe spisze się w roli podwójnej agentki?
"Alexander" to 5 tom serii Blakemore Family, którą kocham niezmiennie już od pierwszej części, gdzie Jacob zachwycił mnie całkowicie i od tego czasu z niecierpliwością wyczekują kolejnych tomów. Muszę przyznać, że Alexander kupił mnie już od pierwszych stron. Byłam bardzo ciekawa jak potoczy się historia policjantki i gangstera i trzeba przyznać, że Kinga po raz kolejny nas nie zawodzi.
Bohaterowie tej serii są naprawdę dobrze wykreowani. Alexander spodobał mi się jeszcze bardziej niż do tej pory, a miałam do niego słabość już od dawna. Taki tajemniczy i mroczny typ, który jak się okazało, miał dobre serce. Zoe z kolei świetnie wpasowała się w schemat kobiet wchodzących do rodziny Blakemore. Do tego ogromny plus za to, że w każdej z części mamy możliwość dowiedzieć się czegoś o pozostałym rodzeństwie. W tej części w dalszym ciągu sprzątają oni bałagan jaki zostawił ich ojciec.
„Alexander” to romans mafijny, który udowadnia jaką potęgą jest siła rodziny i miłości. Książka pełna intryg, nieoczekiwanych zwrotów akcji i sytuacji, które niejednokrotnie nas zaskakują. Walka z samym sobą, podejmowanie trudnych decyzji, strach przed konsekwencjami. Poczucie zdrady, niepewność jutra. Rodzące się uczucia. Bohaterowie z wyrazem, charakterem i pazurem.
Świetny styl Autorki sprawia, że czyta się ją lekko, szybko i przyjemnie. Wciąga i ciekawi, przez co naprawdę trudno się od niej oderwać. Zakończenie było naszpikowane wydarzeniem, które szokowały. Zszokowała mnie też sytuacja z matką rodzeństwa, jestem ogromnie ciekawa jak zakończy się ten wątek. Jestem też bardzo ciekawa czyją historię poznamy w kolejnej części tej serii.
Dziękuję Kindze oraz Wydawnictwu Black Rose za zaufanie oraz egzemplarz książki.
Data wydania: 2024-03-22
zaczytanaEdyta
Kolejny romans o dziewczynie tańczącej w klubie?Nie tym razem. Nicole Read nie ma w życiu lekko. Uciekając od toksycznej rodziny, postanowiła zamieszkać...
Witaj w świecie, w którym rządzą piraci .Bezduszni, bezwzględni, pozbawieni zasad moralnych ludzie, dla których liczą się tylko pieniądze i zwycięstwo...