Okładka książki - Awaria uczuć

Awaria uczuć

Inne wydania:

Może i jest to lekka, przyjemna lektura, jednak ja się przy niej trochę nudziłam. Sama historia jest w porządku, ale niestety jak dla mnie zbyt przewidywalna. Brak tu wartkich zwrotów akcji, napięcia, tajemniczości. Autorka realistycznie i bez lukrowania przedstawia nam relacje międzyludzkie jakie mamy na co dzień. Ukazuje, że życie nie zawsze układa się po naszej myśli. Są wzloty i upadki i trzeba ciągle dokonywać wyborów nie zawsze tych właściwych. Wszystkie radości, problemy z jakimi borykamy się każdego dnia są bardzo rzeczywiste i identyczne z naszymi . Niestety bardzo często, przez pogoń za pieniądzem i karierą, tracimy jasność umysłu, zapominamy o tym co tak naprawdę jest dla nas ważne i wartościowe, odkładamy na później nasze plany i marzenia.
Bohaterowie są normalni, z wadami i zaletami, często popełniający błędy. Nie wszystkich da się lubić i budzą w nas przeróżne uczucia.
Matylda i Piotr są parą na odległość. Każde z nich żyje własnym życiem, w pogoni karierą i dobrymi zarobkami. Kobieta ma szansę na awans w swojej firmie a mężczyzna musi wyjechać na rok do Berlina. Życie obok siebie, brak rozmów nie wpływa dobrze na ich związek. Fałszywa koleżanka z pracy Weronika, robi wszystko by Matylda straciła w oczach przełożonych, a gdy dowiaduje się o jej ciąży, doprowadza do natychmiastowego zwolnienia. Bohaterka kłóci się z Pawłem i rozstają się w gniewie. Mężczyzna ma żal do ukochanej i nie umie sobie poradzić z tym, że ma zostać ojcem. Przerasta go to i rzuca się w wir pracy. Dziewczyna początkowo załamuje się i szuka wsparcia u rodziców. Jednak po pewnym czasie zaczyna cieszyć się, że zostanie matką. Wraca do Warszawy, mieszka z siostrą Karoliną i spotyka się z pozytywnie nastawioną na świat Magdą. Do całej historii wkracza też kolega szkolny Matyldy.
Co z tego wyniknie? Kogo dziewczyna wybierze i czy Paweł zrozumie co tak naprawdę jest ważne w życiu. Musicie przekonać się sami podczas czytania. Sama historia jest ciekawa, czasami nawet zabawna. Myślę, że teraz w czasie pandemii zawsze znajdziecie czas na taką książkę.

Informacje dodatkowe o Awaria uczuć:

Wydawnictwo: Replika
Data wydania: 2010 (data przybliżona)
Dodał/a opinię: Izabela Hebda

Zobacz opinie o książce Awaria uczuć

Kup książkę Awaria uczuć