Yerbopoczytalni polecają:
„Dorosłość. Wyznania.” Linn Skåber to kontynuacja bestsellerowej „Młodości”. Obie książki ukazały się nakładem Wydawnictwa Literackiego. Jest to zbiór zwierzeń osób dojrzałych, którzy już „coś” przeżyli- wyciągnęli wnioski – ale jeszcze dużo przed nimi do odkrycia.
Jeśli była młodość, musi nastać też i dorosłość. Czy jest to etap łatwiejszy do przejścia? W książce znajdziemy siebie. Nasze rozterki, problemy.
Autorka ukazuje w jaki sposób przez lata nabieramy pewnych doświadczeń na podstawie, których zmieniamy poglądy i zmieniamy siebie. Dorosłość pozwala nam na więcej, daje odwagę.
Autorka pokazuje również dylematy, z którymi – będąc na etapie młodości- nie musieliśmy się mierzyć. W książce zawarte są też tzw. złote myśłi- istotne przesłania, które zmusiły mnie do pewnych refleksji. Przemyśleń. Nieważne, na jakim etapie życia właśnie się znajdujemy- należy przeżyć go zgodnie z naszą naturą. Żyć tak, aby nie żałować niczego. Drugiej szansy mieć nie będziemy.
„Utrata okresu była jak wyprowadzka najlepszego przyjaciela. Tego fajnego, który wiele rzeczy zapoczątkował, który pachniał przyszłością i z którym można było marzyć o czymś nowym.”
Lektura zawiera wspaniałe ilustracje, wykonane przez Lisę Aisato, która wyczarowała niezwykłą historię wzbogacającą treść książki.
Linn Skåber zmusza do refleksji, do zatrzymania się. „Dorosłość. Wyznania” jest nad wyraz wrażliwa. I też do takich ludzi jest skierowana. Szczere wyznania osób dorosłych są chwilami przepełnione bólem, strachem ale też odwagą, pozwalającą na przejście okresu dorosłego z podniesioną, dumną głową! Książka jest wartościowa, otwiera oczy na niektóre sytuacje, rozwija. Lubię książki, które wpływają na nasze życie. Ulepszają je. Ta do takich właśnie należy. Przekonajcie się sami!
Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie
Data wydania: 2023-05-17
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Tytuł oryginału: Til de voksne
Ilustracje:Lisa Aisato
Paulina Sękala
Wyrazisty, przejmujący i prawdziwy głos nastolatków spisany przez Linn Skaber, z niezwykłymi ilustracjami Lisy Aisato. Nie sposób przejść obok niego obojętnie...