Okładka książki - Feniks umiera tylko raz

Feniks umiera tylko raz

Gdybyście mogli zostać jakimś magicznym stworzeniem to, kim byście zostali?

Airi April zostaje porwana do tajemniczego instytutu.
Po dotarciu do instytutu okazuje się, że trafiają tam same magiczne osoby.
Z początku Airi nie rozumie, jak mogło dojść do takiego nieporozumienia, przecież jest zwykłą dziewczyną.
Nie potrafi się zidentyfikować z żadnym ze znanych im z baśni magicznym stworzeniem.
Po rocznym pobycie w zamknięciu wciąż nie wie, kim jest, ale robi wszystko, by doskonalić swoje umiejętności.
Już i tak ciężka sytuacja, komplikuje się, gdy dziewczyna wpada w oko jej nauczycielowi od sztuk walk — Nathanielowi.
Nathaniel jest bratem założyciela instytutu, co sprawia, że ich związek nie jest dozwolony.
Niestety nie jest im dane, by skupić się na tej sytuacji, gdyż instytut zostaje napadnięty, przez obcych wrogów.

Czy relacja Airi z Nathanielem ma prawo przetrwać, mimo że jest to zakazana miłość?
Kto i dlaczego napadł na instytut? Czy znajduje się tam coś cennego?

Pierwsze spotkanie z piórem autorki, było dla mnie jedną niewiadomą.
Nie wiedziałam, czego mogę się spodziewać i powiem Wam szczerze, że zostałam zaskoczona kilkukrotnie!
Pierwszym zaskoczeniem, niestety troszkę negatywnym okazał się format książki, ponieważ książka okazała się większą niż standardowa, co okazało się, troszkę problematyczne w czytaniu, jednakże nie dałam się tak łatwo pokonać, gdyż historia już od pierwszych stron mnie sobą kupiła.
Sama historia i zamysł na książkę był naprawdę ciekawy i mocno trzymał w napięciu!
Przebieg akcji był dynamiczny i ciężko było znaleźć chwilę na wytchnienia, a co dopiero na nudę?
Nie znajdziecie w tym tytule miejsca na nudę!
Zamysł na silną, waleczną główną bohaterkę był genialnym posunięciem, gdyż uważam, że takich historii nam obecnie brakuje!
Motyw zakazanej miłości, nigdy mi się nie znudzi, a gdy dodacie do tego kapkę magii w postaci magicznych stworzeń, to wiedzcie, że kupujecie mnie w 100%!
Macie zamiar poznać bliżej historię Airi?
Koniecznie chwytajcie po ten tytuł!

Ocenka: 9/10

Informacje dodatkowe o Feniks umiera tylko raz:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-01-28
Dodał/a opinię: Nanka_czyta

Tagi: fantastyka feniksumieratylkoraz wydawnictwoorzeł fantastykapolska fantastykamłodzieżowa

Zobacz opinie o książce Feniks umiera tylko raz

Kup książkę Feniks umiera tylko raz