"Nie wolno robić nic wbrew sobie ,nie można samą siebie okłamywać,bo wcześniej czy później gówno się wyleje".
Hania stara się zadowolić wszystkich nie patrząc na swoje uczucia i potrzeby. Gdzieś zatraciła własne "JA". Małżeństwo z Krzysztofem trwające od kilku lat ma kilka rys . Hania stara się być szczęśliwa,ale ewidentnie czegoś tu brakuje. Czyżby bohaterowie nie dobrali się od początku?
Kobieta robiąc wymarzone prawo jazdy na motocykl poznaje Tomasza. Pomiedzy tą dwójką tworzy się zakazana relacja. Hania odkrywa swoją kobiecość i dopuszcza do siebie uczucia o których nie miała pojęcia. Czy ta relacja będzie mieć szczęśliwe zakończenie? Czy kobieta zdecyduje się na zmiany w swoim życiu?Czy starczy jej odwagi i determinacji ?
"Podjęłam decyzję. Tak dalej być nie może. Muszę się wziąć w garść. Mam dla kogo żyć".
Historia bohaterów jest przypadkiem jakich wiele wokół nas .Często rezygnujemy z siebie,aby zaspokoić potrzeby innych .
Gdzie w tym wszystkim nasze uczucia ,potrzeby i szczęście. Czytając książkę dochodzimy do wniosku,że niektóre rzeczy w życiu dzieją się po coś. Cokolwiek się dzieje zależy głównie od nas samych i jest wypadkową wielu wcześniejszych decyzji i spotkań z ludźmi, którzy stanęli na naszej drodze.Warto mieć w sobie siłę i spróbować zawalczyć o siebie.
Jeśli lubicie historie, które mogą zmusić Was do przemyśleń jest to lektura dla Was.
Data wydania: 2023-07-02
Kumbrysia
Książka Julii Maj „Gdyby dzisiaj miało jutro” jest niezwykle mocną, szczerą i autentyczną historią wzbudzającą w czytelniku osobiste refleksje...