Wygoda ważniejsza niż piękno
Ta książka powstała na hołd zmarłej autorki Heleny Lachnert. Była projektantka sztuki użytkowej. Mało kto ją znał i wiedział, że to ona wykonuje te piękne meble, ozdoby, ubrania.
Była osoba bardzo utalentowana, pracowitą, odważna. W życiu prywatnym miała małego pecha, ale na szczęście wszystko zakończyło się dobrze.
Powiem Wam, że z tej książki można było się dużo dowiedzieć o jej życiu, o tym, co się działo w Polsce w okresie PRL-U.
Książka zawiera też zapiski, listy, ze zdjęcia, rozmowy z Heleny znajomymi czy przyjaciółmi.
Książka dla mnie była ciekawa, bo mogłam przeczytać o wspaniałej osobie, o której wczesnej nie wiedziałam. Nigdy wcześniej nie czytałam takiej biografii.
Nasuwa mi się pytanie, co jest ważniejsze to żeby dobrze wyglądać czy, może to, że nam jest wygodnie? 🤔
Polecam Wam.
Bardzo dziękuję wydawnictwu za egzemplarz ❤️.
Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2022-11-18
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Patka96x
Tkanina - traktowana często jako niższa forma sztuki - leży na pograniczu malarstwa czy rzeźby, ale dysponuje też własnymi środkami wyrazu. Wysoką rangę...
Jak żyło się w czasach, gdy w sklepach brakowało wszystkiego, a do kawalerek, zamieszkałych przez całe rodziny, kupowało się na raty komplety mebli,...