Okładka książki - Koci Domek Gabi. Rysuję i ścieram

Koci Domek Gabi. Rysuję i ścieram

Koci Domek Gabi to bajka, która zna i lubi wiele dzieci w wieku przedszkolnym. Dziś chciałabym wam pokazać książeczkę z zadaniami, w której towarzyszyć nam będą bohaterowie z tej bajki.

Zacznę od tego, że jest to książeczka wielokrotnego użytku. Takie rozwiązanie jest świetne dla dziecka. Dlaczego? Ponieważ kiedy się pomyli, coś mu nie wyjdzie, wystarczy zetrzeć i zrobić od nowa. Po drugie można z niej korzystać w nieskończoność.

Do książeczek dołączony jest pisak. Moim zdaniem jest naprawdę dobrej jakości. Pisze się nim dobrze, nie trzeba używać dużo siły, co dla dziecka jest dość ważne. W jego zatyczce znajdziemy gąbeczkę, która dokładnie wszystko ściera.

W książeczce znajdziemy wiele różnorodnych zadań. Mamy labirynty, liczenie, odnajdowanie i wiele więcej. Bawiąc się, dziecko ćwiczy naprawdę ważne dla niego umiejętności takie jak - uważność, spostrzegawczość, umiejętność sprawnego posługiwania się przyborami do pisania, zdolność logicznego myślenia na podstawowym poziomie.

„Koci Domek Gabi. Rysuję i ścieram” to książeczka, z którą dziecko będzie się bawić i uczyć jednocześnie i to w towarzystwie bohaterów bajki Koci Domek Gabi. Ze swojej strony polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Koci Domek Gabi. Rysuję i ścieram:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2026-01-14
Tytuł oryginału: Gabbys Dollhouse Wipe Clean Activity Book
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Książki interaktywne oraz książki aktywizujące Książki do kolorowania Dzieci od ok. 3 lat

Zobacz opinie o książce Koci Domek Gabi. Rysuję i ścieram

Kup książkę Koci Domek Gabi. Rysuję i ścieram

Thorgal. Neokora. Tom 39
Okładka ksiązki - Thorgal. Neokora. Tom 39

Najnowszy tom bestsellerowej opowieści fantasy o wikingu Thorgalu Aegirssonie. Seria została wymyślona przez słynnego scenarzystę Jeana Van Hamme'a i wybitnego...

Sztuka Zentangle
Okładka ksiązki - Sztuka Zentangle

50 inspirujących rysunków, wzorów i pomysłów dla szukających uspokojenia, medytujących artystów. Witaj w świecie Zentangle(R)! Czy jesteś doświadczonym...