Okładka książki - Lightlark. Grim & Oro

Lightlark. Grim & Oro

Słyszeliście o Alex Aster i jej genialnej serii Lightlark? Pokochałam klimat tej książki, praktycznie od samego początku mi się spodobał i z przyjemnością sięgałam po kolejne tomy tej historii. Po trzecim tomie miałam przeczucie, że to nie koniec, jednak nie spodziewałam się książki z perspektywy któregoś z władców, a tu taka niespodzianka, autorka oddała głos Grimowi i Oro. Przez czas, w którym były wydawane trzy tomy serii Lightlark, czytelnicy podzielili się na dwa obozy. Team Grim i Team Oro. Jeden mroczny, drugi świetlisty, którego wy wybierzecie? Ja od samego początku byłam team Grim i po lekturze książki “Grim i Oro. Starcie dwóch koron”nie zmieniłam strony. Nadal historia Grima i Isly bardziej mnie wzrusza i do mnie przemawia. Mężczyźni nie mogli być bardziej różni od siebie i oboje traktowali Islę w różny sposób. A przez wiele czynników, które są zdradzane z każdym kolejnym tomem, Isla znalazła się naprawdę mocno podkręconym przez autorkę, trójkącie miłosnym.

Nie będę wam przytaczać dokładnie fabuły, ponieważ ta historia jest zawiła i zarazem wciągająca, że warto samemu ją poznać i dopiero wtedy sięgnąć po ten tom. Jednak powiem wam, że poznajemy przeszłość. Dowiadujemy się, jak mroczny w końcu otwiera się na dziką i zakochuje się w niej bez pamięci. Towarzyszymy też Królowi Lightlarku, który nie ufa dzikiej od samego początku, powoli się w niej zakochując. Mamy też sporo opowiedzianej przeszłości, zanim Isla pojawiła się na świecie. Przyjaźń, ciężkie dzieciństwo, ogrom strat i bólu, towarzyszyły obu władcom, łącząc ich, by potem w brutalny sposób podzielić, prowadząc do nieufności i wrogości.

Zdecydowanie nie będzie się nudzić przy tej pozycji.  Z przyjemnością wróciło się do tego świata i towarzyszyło przez wieki obu władcom. Autorka zapewniła nam akcję i emocje, które wylewają się z powieści, a wydawnictwo zadbało o przepiękną oprawę graficzną. Nie tylko otrzymaliśmy dwie historie w jednej książce, ale również piękne okładki. Obie dedykowane jednemu z władców. Mroczna dla Grima i świetlista dla Oro. Dodatkowo piękne zdobienia brzegów oraz arty w postaci wklejek w książce. Cóż chcieć więcej? Dziękuję bardzo wydawnictwu Jaguar za możliwość poznania ich historii.

Informacje dodatkowe o Lightlark. Grim & Oro:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2026-05-20
Tytuł oryginału: Grim & Oro
Dodał/a opinię: NataliaDrazek88

Tagi: Romans fantasy Fantasy dla dzieci i młodzieży Interest age: from c 15 years

Zobacz opinie o książce Lightlark. Grim & Oro

Kup książkę Lightlark. Grim & Oro

Lightlark (#2). Nightbane
Alex Aster0
Okładka ksiązki - Lightlark (#2). Nightbane

Wciągająca, pełna wartkiej akcji kontynuacja bestsellerowej powieści Lightlark Alex Aster.   Isla zdobyła miłość dwóch obdarzonych wielkimi mocami władców...

Lightlark (#2). Skyshade
Alex Aster0
Okładka ksiązki - Lightlark (#2). Skyshade

Kontynuacja buzującego emocjami bestsellera ,,New York Timesa" - serii Lightlark!     Brutalna bitwa się skończyła. Isla już wie, że posiadła moc, która...