Okładka książki - Małżeństwo. Krucha więź

Małżeństwo. Krucha więź

Małżeństwo to związek dwojga ludzi, którzy się kochają, którzy pragną być już zawsze razem. Brzmi banalnie, jednak rzeczywistość często nie jest taka oczywista. Obie strony mają swoją przeszłość, swoje traumy, nie zawsze łatwe i przepracowane, a także oczekiwania względem tej drugiej osoby. Mamy swoje przyzwyczajenia, plany i marzenie, a uwzględnienie tego wszystkiego przez drugą stronę jest konieczne. Co więc zrobić, aby być szczęśliwym w małżeństwie? Jak nie popełniać wielu błędów? To są ciężkie pytania, na które warto poznać odpowiedź.

Augustus Y. To znany i ceniony terapeuta, a także autor książki, którą dziś chciałabym Wam pokazać. Znajdziemy w niej profesjonalne sposób analizę poszczególne etapy związku. Sporym plusem jest fakt, że jest ona zarówno na przykładzie historii małżeństwa autora, jak i przypadków jego pacjentów. Wszystko napisane jest w sposób jasny i zrozumiały, co zachęca do czytania. W książce znajdziemy m.in. odpowiedzi na takie pytania, jak „Co zrobić, aby małżeństwo było trwałe?”, „Jak sprawić, by związek był naprawdę partnerski?” i wiele więcej. Moim zdaniem jest dość bogata w treść.

„Małżeństwo. Krucha więź” to poradnik o małżeństwie, po którego moim zdaniem warto sięgnąć. Ze swojej strony polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Małżeństwo. Krucha więź: