Skoki narciarskie od kuchni. Któż może wiedzieć o nich więcej niż kilkukrotny mistrz olimpijski i wieloletni ulubieniec fanów, który skocznię od najmłodszych lat ogląda od góry, z belki startowej. Jeśli ktoś interesuje się tą dyscypliną z pewnością znajdzie w tej książce coś dla siebie, natomiast dla sympatyków Morgiego jest to pozycja obowiązkowa. Nie jest to oczywiście pisarstwo najwyższych lotów i literackich walorów szukać tutaj próżno, ale czarowanie wysublimowanym stylem nie było przecież celem tej prostolinijnej i zaskakująco szczerej opowieści o blaskach i cieniach zawodu skoczka narciarskiego. Mnie Morgi interesuje przede wszystkim jako utalentowany sportowiec i nie należę do tych, którzy chcieliby go osądzać za spowodowane przezeń miłosne perturbacje, ale osoby które interesują się zawirowaniami w jego życiu prywatnym też mogą liczyć na posiłek i kilka osobistych zwierzeń. Czy warto sięgnąć? Pewnie. O ile lubisz i z przyjemnością śledzisz kolejne zawody, a nazwiska znanych skoczków i trenerów nie są Ci obce.
Informacje dodatkowe o Moja walka o każdy metr:
Data wydania: 2016-01-13
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy