Z roku na rok coraz więcej osób narzeka na zmęczenie, przebodzccowanie, brak energii, czy po prostu gorsze zdrowie. Jednak okazuje się, że naturalne olejki eteryczne mogą okazać się być dla nas wybawieniem o czym przekonuje Jodi Cohen w swojej książce „Olejki eteryczne dla zdrowego mózgu i ciała”.
Autorka w swojej książce przedstawia nam kroki do uzyskania zdrowszego ciała oraz mózgu. Dzięki niej przekonamy się, że olejki eteryczne mają ogromną moc i potrafią pomóc w łagodzeniu stresu, poprawiać sen, niwelować ból oraz stany zapalne, wspomagać trawienie, wzmacniać odporność, a nawet dodawać energii.
Już na wstępie muszę pochwalić samo wydawnictwo za świetną oprawę graficzną książki i zredagowanie tekstu. Najważniejsze elementy zostały pogrubione, czy przedstawione w formie rysunków oraz tabelek.
W książce znajdziemy wiele podstaw medycznych, które pozwalają nam lepiej zrozumieć własny organizm i przede wszystkim jaką rolę dla niego mogą odgrywać olejki. Jodi o tym wszystkim pisze w sposób niezwykle klarowny i zrozumiały dla czytelnika co oczywiście wychodzi na ogromny plus. Największą ciekawostką dla mnie było zrozumienie tego jak przyswajamy zapachy i w jaki sposób one na nas oddziałują. W drugiej części książki znajdziemy mieszanki, które oddziałują na różne sfery naszego zdrowia.
„Olejki eteryczne dla zdrowego mózgu i ciała” to bardzo ciekawa książka dla osób, które interesują się zdrowym stylem życia. Możemy znaleźć tutaj wiele ciekawostek, które mogą mieć szczególny wpływ dla naszego zdrowia.
Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2022-06-01
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Essential Oils to Boost the Brain and Heal the Body: 5 Steps to Calm Anxiety, Sleep Better, and Reduce Inflammation to Regain Control of Your Health
ktomzynska
Diagnozy chorób ciała i umysłu mnożą się z roku na rok. Coraz częściej słychać też narzekania na zmęczenie, przebodźcowanie czy brak energii. Oto jednak...