Okładka książki - Opowieści z bagien. Zaśpiewaj dla mnie

Opowieści z bagien. Zaśpiewaj dla mnie

Tytuł : Opowieści z Bagien. Zaśpiewaj dla mnie. Tom I.

Autor : Magdalena Kwiecień

Wydawnictwo Vibe

Data premiery : 18.05.2023r.

#współpracareklamowa

#współpracabarterowa

#współpracarecenzencka

Opis książki :

„Czułem zapach tej kobiety w pokoju, taki intensywny i kuszący… Przypomniałem sobie dźwięk bijącego serca, pompującego krew do jej przepięknych nadgarstków, do cudownej szyi… Chciałem tego, chciałem ją dopaść, rozszarpać, znów poczuć tę słodką, czerwoną substancję. Chodź do mnie, chodź…”

Dawid, młody i utalentowany rockman, żyje szczęśliwie i beztrosko. Po kolejnym udanym koncercie wraca z przyjaciółmi do domu. Niestety nigdy do niego nie dociera. Budzi się w leśnej chatce, a nieznajoma kobieta oznajmia mu, że nie jest już… człowiekiem. Gwiazdor popełnił błąd, który zmienia jego życie nieodwracalnie.

Rudowłosa przedstawia się jako Kostroma i wyjawia Dawidowi, że jest wiedźmą. Jak się okazuje to, co się stało z mężczyzną, nie było przypadkowe, gdyż ona brała czynny udział w jego przemianie.

Przewrotna opatrzność splata losy Dawida i Kostromy, lecz ma to swoją cenę. Oboje będą zmuszeni zmierzyć się z nową rzeczywistością i walczyć o przetrwanie.

"Możecie tego nie zaakceptować i wygnać mnie z wioski. Zaboli mnie to, bo kocham was całym sercem. Ale nie zrezygnuję z tego, co mam z Dawidem, ponieważ taka sytuacja może się nigdy nie powtórzyć."

Historia splata ze sobą nowo przemienionego wampira z potężną czarownicą. Nić przeznaczenia jaka ich połączyła jest niesamowita. Jesteśmy świadkami rodzącego się uczucia między bohaterami.

Autorka wciąga czytelnika w fantastyczny świat czarownic i Odmieńca, który przemienia się w wampira.

Historia skupia się na hierarchii jaka panuje wśród czarownic a wampiry są tu przedstawione jako słabe stworzenia.

Coś innego, prawda?

Przeważnie to wampiry przedstawiane są jako ci silniejsi, a tu takie zaskoczenie.

Historia wciąga od samego początku, a dobrze wykreowani bohaterowie i idealnie dopracowane szczegóły fabuły sprawiają, że książkę czyta się bardzo szybko.

Nie zabraknie ogromu emocji, jakie towarzyszom bohaterom a problemy z jakimi przyjdzie im się zmierzyć ukształtują ich rozwijającą sie więź.

Podsumowując : Świetna historia romantasy, która wciąga czytelnika w świat mroku i magii. A zaskakujące zwroty akcji i spektakularne zakończenie pozostawią niedosyt.

Z niecierpliwością czekam na kontynuację.

Gorąco polecam.

Dziękuję autorce i wydawnictwu za zaufanie i egzemplarz recenzencki.

#książkoweimpresje #ewelabook @ewelabook

Informacje dodatkowe o Opowieści z bagien. Zaśpiewaj dla mnie:

Data wydania: 2023-05-18
ISBN: 9788396632043
Dodał/a opinię: booksitsmypassio

Tagi: słowiańskafantastyka

Zobacz opinie o książce Opowieści z bagien. Zaśpiewaj dla mnie

Kup książkę Opowieści z bagien. Zaśpiewaj dla mnie

Opowieści z bagien. Zatańcz ze mną
Magdalena Kwiecień 0
Okładka ksiązki - Opowieści z bagien. Zatańcz ze mną

Stałam się nawałnicą ognia palącą świat na swojej drodze, trawiącą nie tylko wrogów, lecz także uczucia bliskich. Nie znam litości, ponieważ odebrano mi...