Okładka książki - Panie, ratuj, bo giniemy. Rekolekcje z ks. Piotrem Glasem

Panie, ratuj, bo giniemy. Rekolekcje z ks. Piotrem Glasem

k
 "Dokąd my jako ludzie i Kościół zdążamy? Czasami sam nie wiem. Pocieszam się jednak, że nie jestem sam i że wielu obecnie zadaje sobie podobne pytania."

Książka "Panie, ratuj, bo giniemy" może być poniekąd odpowiedzią na to pytanie zadane przez autora.

📖 Za każdym razem, gdy sięgam po książki ks. Piotra Glasa, a już kilka za mną, wiem, że znajdę w nich wskazówki jak się odnaleźć w tym duchowym chaosie, który opętał świat. I tym razem ks. Glas mnie nie zawiódł. Jak zawsze prawdziwy, konkretny przekaz, bez owijania w bawełnę z obawy, żeby się komuś nie narazić, bez protestanckiego słodzenia i rozmydlania faktów. Ta niewielka książka napisana w formie rekolekcji, z głębokimi rozważaniami na każdą niedzielę Wielkiego Postu, ma nas nieustannie nakierowywać na powrót do Źródła, na trwanie mocno i z odwagą w wyznawaniu wiary. Dziś gdy można się pogubić w ilości propozycji ewangelizatorskich, gdy wszechwiedzących proroków więcej niż w Starym Testamencie razem wziętych, gdy prawda nazywana jest fałszem i wyśmiewana, ks. Piotr demaskuje i nazywa po imieniu zło i jego metody działania na zgubę człowieka i Kościoła.
Nie mogło też zabraknąć odniesień do objawień Maryjnych, znajdziemy w tej publikacji również wiele ważnych słów ks. Dolindo czy s. Magdolnej.

To bardzo ważna i potrzebna książka, może być takim konkretnym drogowskazem na drodze duchowej przemiany. Dużym plusem są też zawarte w niej wyjątkowe rozważania różańcowe. Polecam z całego serca 💙

Informacje dodatkowe o Panie, ratuj, bo giniemy. Rekolekcje z ks. Piotrem Glasem:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2024-02-26
Kategoria: Duchowość, religia
Dodał/a opinię: czarksiazek

Tagi: Chrześcijaństwo

Zobacz opinie o książce Panie, ratuj, bo giniemy. Rekolekcje z ks. Piotrem Glasem

Kup książkę Panie, ratuj, bo giniemy. Rekolekcje z ks. Piotrem Glasem

Ostatnie wołanie Maryi
ks. Piotr Glas0
Okładka ksiązki - Ostatnie wołanie Maryi

Aby świat poznał, jak straszny jest gniew Ojca Niebieskiego wobec współczesnego świata, Bóg przygotowuje wielkie oczyszczenie całej ludzkości. Matka...

Ocalenie w Maryi. Pakiet ratunkowy w czasach dramatu Kościoła i świata
ks. Piotr Glas0
Okładka ksiązki - Ocalenie w Maryi. Pakiet ratunkowy w czasach dramatu Kościoła i świata

Ocal swoją duszę. Już czas! Nadchodzą dni ciemności. Na naszych oczach dzieją się rzeczy, które trudno pojąć. Epidemie, konflikty zbrojne, radyklane...