Okładka książki - Rabih znaczy wiosna

Rabih znaczy wiosna

"Mówią,że na czyjeś zaufanie pracujemy całe życie,lecz starannie pielęgnowane relacje można zburzyć w ciągu jednej sekundy ."

Przyjaźń między kobietą a mężczyzną rodzi liczne wyzwania. Martę i Rabiha połączyła piękna przyjaźń. To relacja która jest dla nich bardzo ważna, opiera się na zaufaniu ,pomocy w trudnych chwilach. Różni ich tylko pochodzenie. Rabih jest Polakiem o arabskich korzeniach . To niestety nie podoba się rówieśnikom i otoczeniu. Splot pewnych wydarzeniach rozdziela tę dwójkę na kilka lat. Spotykają się w dość nietypowych okolicznościach . Marta pełna emocji chciałaby zapomnieć o tym spotkaniu . Jej poukładane życie ulega diametralnym zmianom. Natomiast Rabih nie może o niej zapomnieć ,pomimo tego ,że  już niedługo powie sakramentalne "tak". Czy ta dwójka będzie potrafiła wybaczyć sobie przeszłość i zapomnieć o gniewie? Czy miłość ,która połączyła ich lata temu może zaistnieć? Czy Marta i Rabih będą szczęśliwi?

"Prze­szłość zo­sta­ła za­mknię­ta na kłód­kę, do któ­rej klucz ktoś zdą­żył rzu­cić w cza­so­prze­strzeń. A ten za­gi­nął bez­pow­rot­nie".

"Rabih znaczy Wiosna " to nie tylko historia o przyjaźni ,miłości i poświęceniu . To również pokazanie do czego jest zdolny człowiek w imię zasad i miłości . Zadać można sobie pytanie "czy warto poświęcić,aż tak wiele".

Ta historia wciąga czytelnika,nie pozwalając mu na przerwę . Autorka stworzyła ciekawą fabułę powodując u czytelnika ogrom emocji.

Jak zawsze ważnych tematów nie brakuje. Tutaj mamy do czynienia z brakiem tolerancji,której niestety coraz więcej wokół nas. Dajcie się porwać lekturze . Gwarantuję Wam ogrom emocji i wzruszeń ... Ja kolejny raz zostałam wciągnięta do świata bohaterów . I kolejny raz żałuję ,że ta historia tak szybko się kończy .

Informacje dodatkowe o Rabih znaczy wiosna:

Wydawnictwo: Dlaczemu
Data wydania: 2019-11-14
Dodał/a opinię: Kumbrysia

Tagi: rumunia nietolerancja uprzedzenia rozłąka

Zobacz opinie o książce Rabih znaczy wiosna

Kup książkę Rabih znaczy wiosna

Cały jestem twój
Weronika Tomala0
Okładka ksiązki - Cały jestem twój

On jest dziedzicem rodzinnej fortuny. Ją zawsze wytykano palcami. Więź między tą dwójką nigdy nie powinna się wydarzyć... Lilianna wie, jak gorzka potrafi...

Powrót wroga
Weronika Tomala0
Okładka ksiązki - Powrót wroga

Przypadkowe spotkanie, które zmieniło ich życie. Gdy w trakcie śnieżycy Franco udziela pomocy rodzącej na przystanku kobiecie, nie spodziewa się, że...