Okładka książki - Świąteczne ciacho

Świąteczne ciacho

Świąteczne ciacho

Wzięłam się za ta książkę, bo pragnęłam przeczytać dobrą książkę w klimacie świąt, niestety się zawiodłam. Książka opowiada o dziewczynie, która udaje się na kurs pieczenia pierniczków i tam poznaje Chrisa czyli świąteczne ciacho. Od teraz ich relacja się zaczyna zacieśniać.

Temat książki jest cudowny i z opisu wiedziałam, że to będzie niegrzeczna książka, ale mimo wszystko nie tego się spodziewałam. Główna bohaterka niewie sama czego chce juz w pierwszym rozdziale mowi, że nie podoba jej sie facet, a potem dosłownie kleją się do siebie i ona jak zostaje sama, nagle nie może się doczekać żeby go zobaczyć... ludzie ledwo sie spotkali, ledwo wymienili pare nieznaczących dla relacji zdań i już się na siebie rzucają jak niewyżyci. Rozumien że to romans, ale jak dla mnie budowanie napięcia jest porównywalne z tym w lekkich erotykach. Zachowanie bohaterki jest wręcz absurdalne, w jednej chwili facet jej sie nie podoba, a w drugie zachowuje się jak zakochana nastolatka, na niczym sie nie może skupić i tylko marzy o tym żeby ten ją przeleciał. Do tego Chris, czyli tytułowe ciacho, jest okropny, robi co chce i bierze co chce, przez jego charyzmę, cały czas miałam wrażenie że kłamie i mąci. Głównej bohaterce oczywiście to nie przeszkadza. Mimo, że ma myśli, o tym, że on jest dziwny i nie raz stawia ją w bardzo niezręcznej sytuacji, o czym ona sama mówi to i tak się cieszy z tego co on robi... no niestety nie książka dla mnie, ciężko było mi przez nią przebrnąć.

Informacje dodatkowe o Świąteczne ciacho:

Data wydania: 2022-10-19
ISBN: 9788367502009
Dodał/a opinię: Colibri

Zobacz opinie o książce Świąteczne ciacho

Kup książkę Świąteczne ciacho