Okładka książki - Tajemnice przeszłości

Tajemnice przeszłości

Tom 1 cyklu Haker

„Nigdy nie czułam czegoś takiego. Strach. Ciekawość. Adrenalina narastająca z każdą kolejną sekundą patrzenia na niego. Powinien być brzydki jak jego dusza, odrażający jak jego charakter. Dlaczego Ci najgorsi zawsze wyglądają niczym bogowie? „.

Yvonne wiedzie spokojne życie, studiuję informatykę na MIT. Niestety jej spokój burzy wiadomość o śmierci rodziców. Zmuszona jest z tego powodu wrócić do swojego rodzinnego miasta. Podejmuje pracę w barze, jednak jej hobby jest gra w pokera. Kobieta posiada również niesamowite umiejętności informatyczne. I właśnie te umiejętności ściągają na nią uwagę bossa Drexela Verena, który rządzi miastem wraz z bratem. Chcąc nie chcąc podejmuje się współpracy z niebezpiecznym mężczyzną.

Co wyniknie ze współpracy hakerki z gangsterem? Jakie sekrety przeszłości ujrzą światło dzienne?

Nasza główna bohaterka jest świetnym graczem w pokera, najlepszym hakerem na świecie, do tego jest piękna i mądra. Dosyć niespotykane połączenie, nie sądzisz? I jak tu nie zwrócić na nią uwagi. Nie da się. Gwarantuję, że to jeszcze nie wszystko, Yvi zaskoczy Was niejednokrotnie w całej historii. Sama jestem pod wielkim wrażeniem jej postaci.

A męski bohater, cóż jestem zauroczona. Co mogę powiedzieć więcej. Przystojny, niebezpieczny, samym wzrokiem potrafi wzbudzić respekt i strach. Z drugiej strony potrafi być opiekuńczy i zdolny do wszystkiego, aby ochronić rodzinę. Czego chcieć więcej? Czarne charaktery od zawsze pociągają mnie w literaturze. W sumie nie wiem dlaczego. A Drexel zawładnie sercem niejednej czytelniczki.

Fabuła rozwijała się w stopniowym tempie, z początku na spokojnie wszystko przebiegało. W kolejnych rozdziałach cała akcja nabierała rozpędu. Na jaw wychodziły tajemnice, które dawały zupełnie inny obraz całej historii. Zaczęły się pościgi, strzelaniny, porwania. Wszystkie te sytuacje powodowały nutkę adrenaliny u mnie.

Relacja między głównymi bohaterami opierała się na zasadzie hate - love. Ich wzajemne uszczypliwości i przekomarzania zostały doskonale wykreowane. W pewnych momentach pożądanie między nimi stawało się wręcz namacalne. Działali na siebie jak magnes, przyciągają się wzajemnie. Stali się jedną z moich ulubionych par w książkach. 😍😍

"Ponownie wciągam nerwowo powietrze, gdy czuję jego dłoń muskającą moje przedramię. Przechodzi mnie dreszcz. Przez jego bliskość nie mogę się skupić. Co się dzieje? Czy to strach?"

Zakończenia totalnie się nie spodziewałam. Przekonana byłam, że wiem, jak to się skończy. Niestety pomyliłam się, autorka zrobiła nam psikusa. I namieszała totalnie. Już nie mogę się doczekać kontynuacji przygód bohaterów. 😁

Debiut autorki, obok którego nie można przejść obojętnie. Jak tylko zobaczyłam zapowiedź, wiedziałam, że chcę przeczytać historię Yvonne i Drexela. Nie zawiodłam się, przedstawiony wątek przez autorkę jest wyśmienicie poprowadzony. Wciąga bez reszty i nie pozwala na chwilę oddechu. Najlepiej to samemu się przekonać na własnej skórze i sprawdzić.😃

Dziękuję Kochana za możliwość objęcia książki patronatem.😘😘😘

Informacje dodatkowe o Tajemnice przeszłości:

Data wydania: 2023-04-20
Dodał/a opinię: Anitka_170

Zobacz opinie o książce Tajemnice przeszłości

Kup książkę Tajemnice przeszłości