Okładka książki - The Worst Best Men. Najgorszy drużba

The Worst Best Men. Najgorszy drużba

„𝓣𝓱𝓮 𝔀𝓸𝓻𝓼𝓽 𝓫𝓮𝓼𝓽 𝓜𝓪𝓷. 𝓝𝓪𝓳𝓰𝓸𝓻𝓼𝔃𝔂 𝓭𝓻𝓾ż𝓫𝓪” 𝓜𝓲𝓪 𝓢𝓸𝓼𝓪 🎂👰🏼

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

Wydawać, by się mogło, że komedie romantyczne są do siebie podobne i często dosyć przewidywalne. Jednak nawet to nie odbiera radości z czytania takich historii. Zawsze znajdzie się coś, co zaskoczy czytelnika. Mia Sosa swoją powieścią „The worst best Man” zaskoczyła mnie niesamowitym humorem, rozbudowaną fabułą i brazylijskim klimatem. ✨

NIE MA NIKOGO BARDZIEJ NIEBEZPIECZNEGO NIŻ WZGARDZONA PANNA MŁODA!

Lina po zaimponowaniu wpływowemu gościowi otrzymuje szansę, która może zmienić jej życie. Jest tylko jeden problem... musi współpracować ze świadkiem jej niedoszłego męża.Zmęczony życiem w cieniu swojego brata ekspert w dziedzinie marketingu Max Hartley jest zdeterminowany, by zostać zauważonym przez ważnego klienta. Potem dowiaduje się, że będzie współpracował z bystrą, oszałamiającą oraz całkowicie niedostępną byłą narzeczoną brata. A ona go nienawidzi. Jeśli przetrwają następne kilka tygodni i dobrze wykonają prezentację, nie zabijając się nawzajem, oboje będą mieli z tego zyski. Jednak Lina i Max szybko odkrywają, że niechęć może nie być jedynym uczuciem, jakim się darzą.

Autorka świetnie poprowadziła wątek romantyczny. Doceniam, że relacja bohaterów rozwija się swoim tempem, niezbyt szybkim. Ich relacja w większości opierała się na potyczkach słownych, ale jedno drugiemu umiało tak dopiec, że często wybuchałam głośnym, niekontrolowanym śmiechem. I to jest największy plus tej książki. Można się przy niej zrelaksować, to na pewno. Nie spodziewałam się, że fabuła książki będzie taka rozbudowana. Działo się naprawdę dużo, przez co nie mogłam się oderwać od lektury.

Autorka bardzo sprytnie balansuje pomiędzy humorem a wzruszeniem tworząc przyjemną atmosferę w książce. Porusza również kilka poważniejszych tematów związanych z relacjami rodzinnymi, poczuciem własnej wartości, czy zawodowymi ambicjami.

„The worst best Man” nie jest może jakąś bardzo ambitną powieścią i może ciężko jest doszukiwać się w niej jakiegoś ukrytego znaczenia. To jednak dla mnie jest to bardzo przyjemna, odprężająca, a chwilami także niesamowicie zabawna historia z ciekawie wykreowanymi postaciami, nawet tymi drugoplanowymi. Dlatego jeżeli jesteście akurat w nastroju na coś lekkiego, z fajną dawką humoru, albo jeżeli dopadł Was akurat jakiś zastój czytelniczy, wówczas gorąco polecam wam „Najgorszego drużbę”. Ta książka na pewno pozwoli Wam się odprężyć, a także z pewnością sprawi, że ponownie wciągniecie się w czytanie książek. 💙

Informacje dodatkowe o The Worst Best Men. Najgorszy drużba:

Wydawnictwo: Filia