Okładka książki - Tulipanowa gorączka

Tulipanowa gorączka

Inne wydania:

Deborah Moggach "Tulipanowa gorączka" 🌷❤️
XVII w. Amsterdam. Kwitnie handel, rozwija się żegluga i sztuka. Mężczyźni i kobiety ubrani w eleganckie i piękne stroje.
Zamożny kupiec postanawia uwiecznić siebie i żonę na obrazie. Zamawia malarza, który, jak się później okazuje, zakochuje się w Sophie. Młoda dziewczyna ulega jego urokowi, między nimi wybucha gorąca namiętność.
Tytułowa tulipanowa gorączka jest faktem historycznym. Wielu ludzi oszalało na punkcie tulipomanii. Pisał o tym nasz Zbigniew Herbert w "Martwej naturze z wędzidłem" (w książce znajdziemy fragmenty). Niestety stan zamiłowania do kwiatów doprowadził mieszczan do bankructwa i ruiny.
Romantyczny nastrój. Zawiłe losy bohaterów. Burzliwy przebieg i błędne decyzje uświadamiają, że szczęście nie polega na oszustwach i krzywdzie. Łatwo wpaść w wir pożądania, gorzej panować nad umysłem i emocjami.
Bestsellerowa powieść o przemijaniu i kruchości życia, która w magiczny sposób przenosi czytelników do świata płomiennych uczuć i cudownych obrazów. Gorąco polecam! ❤

Informacje dodatkowe o Tulipanowa gorączka:

Wydawnictwo: Rebis
Data wydania: 2000 (data przybliżona)
ISBN: 978-83-7818-883-4
Dodał/a opinię: Karolina Wawrowska

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Tulipanowa gorączka

Kup książkę Tulipanowa gorączka

Przemilczane tajemnice
Deborah Moggach0
Okładka ksiązki - Przemilczane tajemnice

Każdy, niezależnie od tego, w jakim miejscu na świecie żyje, skrywa pewne tajemnice. Czy zatem komukolwiek można ufać? Petra (Pimlico, Londyn) - jest...

Hotel Marigold
Deborah Moggach0
Okładka ksiązki - Hotel Marigold

Czy w jesieni życia można zacząć wszystko od nowa? Odważyć się całkowicie zmienić sposób bycia? Czy warto? Na te poważne egzystencjalne pytania...

Opad
Opad