Kelsey Cox w powieści „W domu kłamców” serwuje czytelnikowi intensywną, pełną emocji historię, która łączy w sobie elementy thrillera psychologicznego, dramatu rodzinnego i romansu. To książka, która już od pierwszych stron przykuwa uwagę atmosferą napięcia i niedopowiedzeń, prowadząc czytelnika przez labirynt kłamstw, sekretów i skomplikowanych relacji.
Główna bohaterka trafia do miejsca, które z pozoru powinno dawać poczucie bezpieczeństwa – rodzinnego domu. Jednak szybko okazuje się, że dom ten skrywa więcej tajemnic, niż można się spodziewać. Każdy z domowników coś ukrywa, a prawda, która powoli wychodzi na jaw, okazuje się dużo bardziej mroczna, niż bohaterka mogłaby przewidzieć. Autorka sprawnie buduje napięcie, stopniowo odkrywając kolejne warstwy tajemnic, aż do finału, który zaskakuje i pozostawia czytelnika w głębokim zamyśleniu.
Cox z wyczuciem kreśli portrety psychologiczne postaci, pokazując, jak pozory i wypierane emocje mogą wpływać na decyzje, jakie podejmujemy – i jak długo można żyć w cieniu cudzych kłamstw, zanim prawda w końcu wypłynie na powierzchnię. Styl pisania jest przystępny, ale pełen intensywności i emocji, co sprawia, że książkę czyta się jednym tchem.
„W domu kłamców” to znakomita propozycja dla miłośników psychologicznych historii, w których nic nie jest oczywiste, a zaufanie to towar deficytowy. Polecam ją szczególnie osobom, które cenią książki z mocnym tłem emocjonalnym, nieoczywistymi relacjami i mroczną, wciągającą atmosferą. To lektura, która wciąga i długo nie pozwala o sobie zapomnieć.
Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2025-08-13