Okładka książki - Wszystkie twoje ślady

Wszystkie twoje ślady

Hej hej Moi Drodzy

Czytaliście już ,,Wszystkie twoje ślady" Mai Kołodziejczyk?

Czytałam dużo przeróżnych opinii na temat tej książki, jedne były negatywne, inne pozytywne. Postanowiłam, więc przeczytać i ocenić czy klimat tej książki wpisał się w mój gust.

Po pierwsze lata 80 nie są mi jakoś szczególnie znane, ale to, co przedstawiła autorka, wystarczyło mi, aby czerpać przyjemność z czytania i poczuć ich klimat.

Po drugie fabuła, która skupia się na poszukiwaniu siostry przez Adama i jego przyjaciół jest ciekawa, pełna emocji, nowych odkryć, poznawania samego siebie, akceptacji samego siebie. Postać Adama przyciąga uwagę. Jego wewnętrzna walka ze swoimi demonami pokazuje, jak silny jest ten chłopak, choć na początku zamknięty w sobie. Mimo adopcji nie mógł odnaleźć się na farmie. Myślał, że jego życie zostało już przesądzone. Zmieniło się to po śmierci jego ojczyma. Adam, zyskując majątek, mógł poświęcić pieniądze na poszukiwania siostry. Podziwiałam jego zawzięcie.

I po trzecie związek homoseksualny Adama i Vincenta został tutaj smacznie i prawdziwie ukazany. Podobało mi się to, jak autorka ukazała ich relację, która przeradzała się w coś więcej. Intrygowały mnie tajemnice, czekałam na rozwiązanie zagadki w związku z jego siostrą, choć to wszystko było nieźle zagmatwane.

Pióro autorki było mi znane już wcześniej. Tą historią urzekła mnie jeszcze bardziej. Spędziłam z tą pozycją naprawdę przyjemny czas. Polecam Wam mimo przeróżnych opinii na temat tej książki.

Informacje dodatkowe o Wszystkie twoje ślady:

Wydawnictwo: Agora
Data wydania: 2023-10-11
Dodał/a opinię: _mama_wojtka_

Tagi: Interest age: from c 15 years

Zobacz opinie o książce Wszystkie twoje ślady

Kup książkę Wszystkie twoje ślady

Pakiet: Czerwony Ptak
Maja Kołodziejczyk0
Okładka ksiązki - Pakiet: Czerwony Ptak

Dylogia Czerwony Ptak - opowieść o przetrwaniu, zdradzie i pragnieniu wolności W okupowanej Kasserii marzenia nie mają racji bytu. Utalentowany muzycznie...

Czerwony Ptak. Kamienica Mrukova (barwione brzegi)
Maja Kołodziejczyk0
Okładka ksiązki - Czerwony Ptak. Kamienica Mrukova (barwione brzegi)

Ileż w sercu twoim będzie naiwności? Czy otworzysz mi drzwi, kiedy przyjdę w gości? Kail Karov pożegnał się z Wilczym Dworem i wyruszył w drogę do domu...