Okładka książki - Żyletkę zawsze noszę przy sobie. Depresja dzieci i młodzieży

Żyletkę zawsze noszę przy sobie. Depresja dzieci i młodzieży

W naszym kraju, co bardzo mnie cieszy, depresja oraz choroby psychiczne powoli przestają być tematem tabu. Ta książka to kolejny krok w stronę akceptacji.

Książka "Żyletkę zawsze noszę przy sobie" zrobiła na mnie duże wrażenie i na pewno na długo zostanie ona w moich myślach. Depresja oraz choroby psychiczne coraz częściej dotykają dzieci oraz młodzież. Zdecydowanie jest to problem, który powinien być nagłaśniany i to właśnie zrobiła Pani Małgorzata Gołota. Z książki dowiemy się naprawdę wiele. Widzimy czynniki, które mogą mieć wpływ na depresję, obraz jak wygląda choroba, porady jak ją rozpoznać i co może na nią wpływać. Co ważne autorka rozmawia zarówno z osobami chorymi, jak i z lekarzami i terapeutami. Na mnie te rozmowy zrobiły ogromne wrażenie! Są pełen emocji, uczuć i ważnej wiedzy.

Książka jest bardzo wartościowa i zdecydowanie każdy powinien po nią sięgnąć. Jest to mocna u uderzająca lektura i zdecydowanie to właśnie takie książki są nam potrzebne!

Informacje dodatkowe o Żyletkę zawsze noszę przy sobie. Depresja dzieci i młodzieży:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-04-27
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
ISBN: 9788381959421
Dodał/a opinię: Dagus93

Tagi: Biografie i literatura faktu

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Żyletkę zawsze noszę przy sobie. Depresja dzieci i młodzieży

Kup książkę Żyletkę zawsze noszę przy sobie. Depresja dzieci i młodzieży

Małgorzata Gołota0
Okładka ksiązki - Jak być dobrym rodzicem? Książka o rodzicielstwie w czasach social mediów, opresyjnych szkół i samotności

,,Dobre przygotowanie do życia daje owoce w postaci dziecka, które czuje się kochane i akceptowane, które ma wolę walki o zaspokajanie swoich potrzeb,...

Spinalonga. Wyspa trędowatych
Małgorzata Gołota0
Okładka ksiązki - Spinalonga. Wyspa trędowatych

Napiętnowani na całe życie Kreta to ulubiony wakacyjny kierunek turystów z wielu stron świata. Jednym z najpiękniejszych jej zakątków jest...