Lista recenzji - Kuchnia

Od ponad 20 lat w serwisie Granice.pl piszemy dla Was o książkach. W naszej bazie znajdziesz już 13697 recenzji. Recenzujemy kryminały, powieści obyczajowe, książki dla dzieci, młodzieży, romanse, fantastykę, biografie oraz literaturę faktu. Mamy recenzje książek znanych i lubianych, ale też pozycji kontrowersyjnych. Są książki starsze i nowości wydawnicze. Jest "Imię Róży" Umberto Eco oraz "Gwiazd naszych wina" Johna Greena. Rzetelne, konkretne, merytoryczne, tworzone przez profesjonalistów recenzje książek z pewnością spełnią wszystkie Wasze oczekiwania. Zapraszamy do lektury.
przesuń tabelę
Okładka książki - Czekoladowe słodkości
Czekoladowe słodkości
praca zbiorowa Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Magdalena Galiczek-Krempa

Często rezygnujemy z najprzeróżniejszych i pięknie prezentujących się smakołyków, takich jak ciasta, ciasteczka, torty i desery, tłumacząc to dietą, utrzymaniem wagi bądź nieustannym dbaniem o czytaj dalej

Okładka książki - Owocowe fantazje. Naleśniki, tarty i musy
Owocowe fantazje. Naleśniki, tarty i musy
praca zbiorowa Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Magdalena Galiczek-Krempa

Kiedy na myśl przychodzą nam owoce, zazwyczaj oczami wyobraźni widzimy uginające się pod ciężarem plonów drzewa w sadach. Kiedy indziej, być może, pojawiają się obrazy przedstawiające wiklinowe kosze czytaj dalej

Okładka książki - Odlotowe łakocie. Ciasta, kremy i inne desery
Odlotowe łakocie. Ciasta, kremy i inne desery
praca zbiorowa Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Magdalena Galiczek-Krempa

Kiedy zaglądamy przez witrynę do cukierni, naszym oczom ukazują się przepięknie wyglądające i z pewnością doskonale smakujące ciasta i desery. I chociaż przygotowanie sprzedawanych tam specjałów wydaje czytaj dalej

Okładka książki - Smaki kuchni włoskiej
Smaki kuchni włoskiej
Umberto Galimberti, Giovanni Ballarini Wydawnictwo: Jedność Recenzent: SiM

To nie jest kolejna książka kucharska Smaki kuchni włoskiej, opublikowane nakładem wydawnictwa Jedność, to nie tylko zbiór przepisów. To raczej kompendium wiedzy na temat włoskich smaków czytaj dalej

Okładka książki - Dzika kuchnia
Dzika kuchnia
Łukasz Łuczaj Wydawnictwo: Nasza Księgarnia Recenzent: Karolina Mucha

Niewiarygodne, jak wiele rzeczy można przyrządzić z… niczego. A przynajmniej z tego, czego zwykle w ogóle nie dostrzegamy i co raczej rzadko kojarzy się nam z jedzeniem. Bo o ile jeszcze herbata czytaj dalej

Okładka książki - Basowy Qk Buk Janka Paszkowskiego
Basowy Qk Buk Janka Paszkowskiego
Wydawca Evanart i Jan Paszkowski Wydawnictwo: Evanart Recenzent: Danuta Szelejewska

Powszechnie uważa się, że życie nie miałoby charakterystycznego dla siebie smaku bez dobrego jedzenia i… muzyki. Podobno ci, którzy łączą te dwa elementy, dobrze wiedzą, co robią. Takiego właśnie czytaj dalej

Okładka książki - Japońskie słodycze
Japońskie słodycze
Magdalena Tomaszewska-Bolałek Wydawnictwo: HANAMI Recenzent: Katarzyna Krzan

Kuchnia japońska kojarzy się Europejczykom przede wszystkim z sushi. Ta coraz bardziej popularna w miastach i centrach handlowych potrawa sprawia, że kultura japońska staje się nam poniekąd - choć tylko z pozoru czytaj dalej

Okładka książki - Jedzenie intuicyjne. Bez radykalnych zasad, zakazów i diet
Jedzenie intuicyjne. Bez radykalnych zasad, zakazów i diet
Elyse Resch Wydawnictwo: Marginesy Recenzent: Justyna Gul

Dieta? Nie, dziękuję! Czy sama myśl o przejściu na dietę wywołuje u Ciebie pragnienie pochłonięcia jakiegoś smakołyku? Czy po zakończeniu diety objadasz się, mając jednocześnie poczucie winy z tego powodu czytaj dalej

Okładka książki - Gotowanie jest sexy
Gotowanie jest sexy
Magdalena Tymicka, Monika Lubowiecka-Jankowska, Joanna Żor Wydawnictwo: Gerls Recenzent: Magdalena Galiczek-Krempa

Książki kucharskie to - jak sama nazwa wskazuje - przede wszystkim zbiór przepisów kulinarnych na przeróżne okazje. Od ciekawych, pożywnych dań śniadaniowych począwszy, przez nietuzinkowe czytaj dalej

Okładka książki - Ciasta w płatkach
Ciasta w płatkach
praca zbiorowa Wydawnictwo: HACHETTE Recenzent: Magdalena Galiczek-Krempa

Każdego dnia na rynku księgarskim pojawia się kilka, każdego miesiąca - kilkanaście, a w skali roku - kilkadziesiąt, jeśli nie kilkaset książek poświęconych tematyce kulinarnej. Czytelnicy znajdują w nich przepisy czytaj dalej