Chłodniki, stała pozycja w kuchni polskiej i zajmująca coraz więcej miejsca w kuchni światowej, powracają do łask smakoszy. Są to bowiem, wbrew pozorom, świetne, smaczne, zdrowe, często dietetyczne, łatwe do...czytaj dalej
Książka przeznaczona dla dzieci od 12 roku życia chcących nauczyć się jeździć konno....czytaj dalej
Kiążka ta jest przeznaczona dla dzieci chcących nauczyć się grać w piłkę nożną....czytaj dalej
Zabawy z angielskim - 20 gier i zabaw w 120 wariantach!Książka pełna zabawy!...czytaj dalej
Zimna kuchnia to obszerna wiedza o sposobach przyrządzania potraw, potocznie zwanych zimnymi daniami oraz o produktach i technikach stosowanych przy ich przygotowaniu. Na 2000 zdjęć przedstawiono, krok po kroku...czytaj dalej
Treści kształcenia zostały podzielone na dwie części i ujęte zostały w następujących działach związanych z: rodzajami usług świadczonych przez gastronomię hotelową, wpływem kultury osobistej i etyki na jakość...czytaj dalej
Technologia gastronomiczna z towarzystwem stanowi pierwszą część trzyczęściowego podręcznika, przeznaczonego dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie kucharz.Część 1 zawiera wiadomości o środkach...czytaj dalej
Pouczająca, kolorowa książeczka dla najmłodszych dzieci, która ukazuje obraz wsi i związanych z nią sezonowych prac....czytaj dalej