Okładka książki - Air fryer. Przystawki, dania główne i desery

Air fryer. Przystawki, dania główne i desery


Ocena: 5 (2 głosów)

Szybkie w przygotowaniu, zdrowe i pyszne posiłki odkryj niezwykły potencjał air fryera!

Air fryer to urządzenie, które robi furorę w polskich kuchniach. Jest łatwe w obsłudze i wielofunkcyjne pozwala piec i smażyć w gorącym powietrzu, czyli z niewielkim dodatkiem tłuszczu lub bez niego, w krótszym czasie niż w przypadku tradycyjnego piekarnika, co oznacza duże oszczędności. Można w ten sposób przygotować w zasadzie każdą potrawę!

Od przystawek przez dania obiadowe z dodatkiem smakowitych sosów aż po desery proponujemy 50 sprawdzonych i oryginalnych przepisów, które pozwolą ci odkryć pełen potencjał air fryera. Bez względu na to, czy dopiero zaczynasz przygodę z tym urządzeniem, czy masz już poziom mistrzowski, znajdziesz tu ciekawe inspiracje i praktyczne porady. Na końcu książki zamieszczono pomysły na menu na różne okazje, co znacznie ułatwi ci zaplanowanie posiłków dla całej rodziny.

Informacje dodatkowe o Air fryer. Przystawki, dania główne i desery:

Wydawnictwo: RM
Data wydania: 2025-05-07
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788381519946
Liczba stron: 144

więcej

Kup książkę Air fryer. Przystawki, dania główne i desery

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Air fryer. Przystawki, dania główne i desery - opinie o książce

Air Fryer. Przystawki, dania główne i desery

Lubicie gotować?? Ja przyznaję, że bardzo, ale tylko wtedy, gdy ma kto to zjadac! Nie znoszę kiedy ciągle w lodówce zalega jedzenie!
Dlatego air frayer jest dla mnie świetnym rozwiązaniem, bo mogę w nim przyrządzić idealne porcję dla mojej rodziny!!

Air Fryer. Przystawki, dania główne i desery to fantastyczne podpowiedzi, jakie dania możemy przyrządzić w naszym urządzeniu! Co mnie zdecydowanie kupuje to to, że przepisy nie są skomplikowana, a produkty potrzebne do ich wykonania praktycznie zawsze są w domu!! Bo przyznam, że nie lubię książek z przepisami, w których potrzebnych produktów nie znam nawet nazw!! Bo wtedy wiadomo, że w domu ich nie mam, a bywa i tak, że nawet nie wiem co to, ani gdzie to kupić!! Tutaj tego nie ma j to jest najfajniejsze!!

Urzekła mnie przepis na szparagi, który wszystkim polecam! Była to moja pierwsza przygoda ze szparagami, ale z pewnością nie ostatnie!! No i niezastąpione skrzydełka oraz sosy, na które dostajemy przepisy!!

Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy pokochali gotowanie z Air frayerem!!

Link do opinii
Avatar użytkownika - AnnaBook
AnnaBook
Przeczytane:2025-09-12, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2025,

Jestem szczęśliwą posiadaczką air fryera od mniej więcej półtora roku. Jeszcze wtedy nie był aż tak popularny, jak teraz. Przez ten już długi czas sprzęt sprawdził się wybornie i to pod wieloma względami. Przede wszystkim udowodnił, że przygotowanie pysznych i zdrowych potraw nie musi zajmować dużo czasu. Poza tym znacznie pomógł mi w redukcji, ponieważ dzięki niemu można w sposób znaczący ograniczyć spożywane tłuszcze. Dzieje się tak dzięki unikalnej konstrukcji urządzenia, a więc technika jest po stronie konsumenta. Jakby tego było mało wiatropiec (bardzo lubię używać polskiej nazwy w ślad za dziennikarzem kulinarnym Pawłem Lorochem) błyskawicznie się nagrzewa, dzięki czemu dania można zrobić dużo szybciej niż w tradycyjnym piekarniku. No i jest jeszcze kwestia oszczędności prądu - nie czarujmy się - w obecnych czasach taki plus jest na wagę złota.

 

W poradniku wydanym nakładem Wydawnictwa RM znajdziemy przede wszystkim 50 oryginalnych i różnorodnych przepisów. W publikacji są zarówno propozycje przystawek, dań wytrawnych, wegetariańskich, jak i słodkich przekąsek typu ,,małe co nieco". Każdy przepis zawiera dokładny opis przygotowania i ustawień air fryera oraz piękne zdjęcia, które pobudzają apetyt, aktywują kubki smakowe, wzmacniając tym samym chęć wypróbowania potrawy ,,teraz, natychmiast!". Przyznam, że dwa przepisy już zrobiłam i wyszły idealnie! Dosłownie jak z obrazka.

 

Co też mi się spodobało w poradniku to fakt, że na samym początku dokładnie opisano działanie maszyny, jakie błędy można nieświadomie popełnić podczas użytkowania i, to co dla mnie było bardzo ciekawe i przydatne, sposób, w jaki przełożyć czas przygotowania potraw z piekarnika. Mimo iż mam sprzęt już dość długo, czasem sprawia mi to jeszcze trudność, szczególnie przy pieczeniu ciast i tart z różnym nadzieniem. Bardzo dobrym pomysłem było również podanie przepisów na marynaty, panierki i sosy. Zawsze lepiej zrobić coś swojego niż zdać się na przemysły spożywcze i kupować ,,gotowce", w których niekiedy składniki pozostawiają wiele do życzenia. Przepisy na samodzielne wykonanie dipów i marynat to coś, co zawsze się w kuchni przyda i urozmaici dania, które się już trochę ,,przejadły". Na końcu książki zamieszczono przykładowe menu na różne okazje, które spokojnie można wykorzystać jako bazę do zaplanowania posiłków dla całej rodziny na cały tydzień.

 

Podsumowując poradnik Séverine Augé jest idealną propozycją dla osób, które zaczynają przygodę z air fryerem. Publikacja nie tylko przekazuje sporą dawkę wiedzy jak należycie obchodzić się ze sprzętem, by potrawy zachowały swoje smakowe i zdrowotne walory, ale też pomaga odkryć pełen potencjał maszyny. Dokładne i apetyczne przepisy mogą być przydatną inspiracją, bo w tym magicznym i niepozornym urządzeniu można przygotować w zasadzie każdą potrawę.

Link do opinii
Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy