Okładka książki - Angielski. Wuthering Heights. Wichrowe Wzgórza. Adaptacja ze słowniczkiem

Angielski. Wuthering Heights. Wichrowe Wzgórza. Adaptacja ze słowniczkiem

Czytanie klasyki po angielsku może być prawdziwą przyjemnością - wystarczy odpowiednia książka, która wciąga od pierwszych stron i pozwala jednocześnie rozwijać język. Angielski. Wuthering Heights. Wichrowe Wzgórza. Adaptacja ze słowniczkiem łączy literacką pasję z nauką angielskiego w naturalny sposób - krok po kroku, z każdym zdaniem i każdą stroną.

Poznaj ponadczasową opowieść o namiętnej, burzliwej miłości Catherine Earnshaw i Heathcliffa oraz dramatycznych wydarzeniach, które splatają ich losy na surowych wrzosowiskach Yorkshire.

Teraz możesz odkryć tę klasykę w wersji, która wspiera rozwój języka angielskiego na poziomie B2-C1. W trakcie czytania oswoisz się z naturalnym brzmieniem angielskiego, poznasz bogate słownictwo i typowe dla literatury konstrukcje językowe.

Na marginesach znajdziesz tłumaczenia trudniejszych słów i wyrażeń, dzięki którym możesz czytać płynnie i w pełni skupić się na fabule. Dodatkowo praktyczny słowniczek angielsko-polski pozwala utrwalić nowe wyrażenia i łatwo do nich wracać.

Czytaj Angielski. Wuthering Heights. Wichrowe Wzgórza i...

zanurz się w dramatyczną, pełną pasji historię miłości, dumy i zemsty, sprawdzaj znaczenie słówek nie odrywając się od fabuły, dzięki tłumaczeniom na marginesach, poznaj angielskie słownictwo na poziomie B2-C1, ćwicz umiejętność czytania ze zrozumieniem, utrwalaj nowe słowa i wyrażenia dzięki praktycznemu słowniczkowi angielsko-polskiemu.

Odkryj historię, która porusza serca, i ucz się angielskiego, jak lubisz najbardziej!

Wydawnictwo EDGARD. Jako jeden z liderów segmentu językowego wyznaczamy trendy na rynku wydawniczym. Specjalizujemy się w publikacjach przeznaczonych do samodzielnej nauki języków obcych skierowanych do osób na każdym poziomie zaawansowania - zarówno do początkujących, jak też osób zaawansowanych, do pasjonatów i wielbicieli języków obcych.

Wiemy, jak wspomagać wszechstronny rozwój i inspirować do poszukiwań nowych zainteresowań. Opieramy swoje działania o fachową wiedzę, skuteczną metodykę oraz bardzo cenne lata doświadczeń. Dzięki temu nieustannie rozwijamy i ulepszamy nasze produkty, by dostarczać coraz lepszych rozwiązań, zgodnych z potrzebami osób uczących się, ich zainteresowaniami oraz możliwościami.

Informacje dodatkowe o Angielski. Wuthering Heights. Wichrowe Wzgórza. Adaptacja ze słowniczkiem:

Wydawnictwo: Edgard
Data wydania: 2026-04-07
Kategoria: Inne

Tagi: Samouczki językowe Materiały do nauki jezyków obcych Angielski Samodzielna nauka w domu Podręczniki kursy

Kup książkę Angielski. Wuthering Heights. Wichrowe Wzgórza. Adaptacja ze słowniczkiem

Wichrowe Wzgórza
Emily Bronte0
Okładka ksiązki - Wichrowe Wzgórza

Akcja „Wichrowych Wzgórz” rozgrywa się na przełomie XVIII i XIX w. Earnshaw, właściciel majątku Wuthering Heights (tytułowe Wichrowe...

Wuthering Heights
Emily Bronte0
Okładka ksiązki - Wuthering Heights

Lockwood, the new tenant of Thrushcross Grange on the bleak Yorkshire moors, is forced to seek shelter one night at Wuthering Heights, the home of his...