Okładka książki - Ciemna strona Księżyca

Ciemna strona Księżyca

Robert Szmidt jest klasą samą w sobie i fanom science fiction przedstawiać go nie trzeba. Jeśliby jednak ktoś miał ochotę sięgnąć po fantastykę po raz pierwszy, zapewniamy, że jego pióro jest gwarancją najwyższej jakości.
„Ciemna strona księżyca” to tuzin opowiadań po raz pierwszy zebranych w jeden, niepowtarzalny tom.
Można tu znaleźć prześmiewcze fantasy, akcyjne science fiction, horrory i oczywiście ponurą postapokalipsę. Bohaterowie zmagają się z realiami fantastycznych światów, z własnymi demonami i doświadczeniami granicznymi. Wyobraźnia autora nie zna granic. Przekracza je.
Zbiór zawiera opowiadania:
„Aniołowie”, „To będą inne święta”, „Objazd”, „Cicha Góra”, „Mały”, „Ostatni zjazd przed Litwą”, „Alpha Team”, „Ciemna strona Księżyca”, „Ci, którzy przeżyli”, „Gavein”, „Umrzeć w Lea Monde”, „Pogromca smoków”.

Informacje dodatkowe o Ciemna strona Księżyca:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-09-24

Kup książkę Ciemna strona Księżyca

Samotność Anioła Zagłady. Ewa
Robert J. Szmidt0
Okładka ksiązki - Samotność Anioła Zagłady. Ewa

Niedaleka przyszłość. Załoga Międzynarodowej Stacji Kosmicznej obserwuje z orbity wybuch i przebieg - niesprowokowanej, jak się zdaje - totalnej wojny...

Szczury Wrocławia. Kraty
Robert J. Szmidt0
Okładka ksiązki - Szczury Wrocławia. Kraty

10 sierpnia 1963. Epidemia czarnej ospy, po której Wrocław został objęty ścisłą kwarantanną, staje się preludium znacznie poważniejszych wydarzeń...