Ten niezwykły dziennik jest tylko dla ciebie! Zapisuj w nim swoje sekrety, pomysły, projekty, inspiracje i wszystko, o czym warto pamiętać. Od ulubionej muzyki, poprzez modowe szkice, zabawne powiedzonka i cytaty z piosenek, aż po najgłębiej skrywane uczucia. Notuj daty urodzin i przełomowe wydarzenia. Wklejaj zdjęcia, rysuj, pisz wiersze i baw się dobrze. Zapełniając ten dziennik strona po stronie odkryjesz swoje ukryte talenty, a przy okazji stworzysz własną książkę, w której będą występować także bohaterowie, których uwielbiasz. Tak, tak, bo stronach książki znajdziesz liczne odniesienia do Biedronki, Czarnego Kota oraz ich przyjaciół. Jeśli chcesz, możesz podążać za pytaniami z dziennika, opisując swoich kolegów z klasy czy pomysły na przyszłą karierę. Możesz też notować ważne wydarzenia kolejnych miesięcy, odpowiadając na pytania o prezenty świąteczne albo wakacje. Możesz też puścić wodze fantazji na stronach przeznaczonych na notatki. Niewielki format i solidna oprawa sprawią, że dziennik będzie towarzyszyć ci wszędzie i przez długi czas. Noś go w plecaku albo torebce, zabieraj na wyjazdy i imprezy. Dzięki praktycznej gumce mocno przymocowanej do okładki możesz bezpiecznie przechowywać w nim także luźne kartki, zdjęcia, wycinki z gazet, bilety z wydarzeń, które chcesz zachować na pamiątkę i wiele, wiele więcej. Elegancki dziennik to także świetny pomysł na prezent dla bliskiej osoby i dobra alternatywa dla klasycznego kalendarza.
Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-09-10
Tytuł oryginału: Miraculous. Las aventuras de Ladybug. Mi diario
Wydawnictwo HarprCollins wydało przepięknie wydany Dziennik dla dziewczynek. Jest to dziennik nawiązujący do serii Biedronka i Czarny Kot.
W środku znajdziemy:
? Pytania o Upodobania i zainteresowania,
? Miejsce na napisanie o swojej ulubionej piosence, muzyce itp.,
? Ankietę odnoszącą się do tego co lubisz robić w wolnym czasie,
? Miejsce na swoje sekrety, plany na przyjęcie urodzinowe i wiele więcej.
? Nie zabraknie również miejsca na swoje przemyślenia o szkole i domu. Są również miejsca do wklejenia zdjęć swoich przyjaciół.
Dziennik jest przepięknie wykonany. Jest miły dla oka. Bardzo kolorowy. Twarda oprawa i ciasno przylegająca gumka sprawiają, że ten pamiętnik można zabrać ze sobą wszędzie i wklejać do niego np. bilety z teatru, kina czy różnych imprez.
Wypełniając ten dziennik spotkasz bohaterów popularnej bajki Biedronka i Czarny Kot.
Osobiście sama bym wypełniła ten dziennik. Porysowała coś, wykleiła i sprawiła, że będzie taką kapsuła czasu.
Jeśli szukasz ciekawego pomysłu na prezent dla dziewczynki, to bardzo polecam ten Dziennik. Na pewno dziewczynka, która go otrzyma miło spędzi czas na jego wypełnianie.
Monografia W kulturze wstydu? Wstyd i jego reprezentacje w tekstach kultury układa się w koherentną całość i stanowi wzorcowy przykład współpracy między...
Witaj w świecie naklejkowych zwierzaków! Każda książeczka z serii zawiera duże, proste naklejki oraz kolorowanki, które zachęcają dziecko do samodzielnej...
Przeczytane:2025-10-06, Ocena: 6, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2025, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2025, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2025 roku, 12 książek 2025, 26 książek 2025, 52 książki 2025,
Jako dziecko marzyłam o pamiętniku, w którym zapisywałabym swoje sekrety, tworzyłam takie w zwykłych zeszytach, jednak ciągle coś mi w nich nie pasowało i zaczynałam od nowa. Teraz na rynku jest wiele gotowych produktów, gdzie w odpowiednie miejsca dopisujemy tylko nasze zainteresowania, wklejamy zdjęcia i zapisujemy ważne dla nas daty.
Dziennik Biedronki to świetny pomysł na prezent dla dziewczynki uwielbiającej tę bajkę zawiera on dużo stron do wypełniania, ale też wiele ciekawostek o bohaterach. Możemy tutaj wypisać nasze ulubione piosenki, pasje, filmy, które lubimy oglądać, jakie książki przeczytaliśmy, możemy zapisać nasze sny oraz stworzyć kalendarz, w którym zanotujemy, o czym musimy pamiętać w danym miesiącu. Miejsca jest tutaj naprawdę sporo, więc spokojnie zmieszczą się nam zapiski z całego roku.
Taki dziennik to wspaniała rzecz, ponieważ w gotowe miejsca musimy tylko wpisywać dane informacje i nie musimy nic planować sami, zastanawiać się, co jest warte zapisania, a co nie, tylko robimy to, co sugeruje nam Biedronka. Ja właśnie pamiętam, że w dzieciństwie szybko się poddawałam, ponieważ nie wiedziałam, co mogłabym w takim zeszycie zapisywać, a tutaj mamy gotowe pomysły i tworzymy z tego naprawdę wspaniałe wspomnienia. Jeżeli taki wypełniony pamiętnik schowamy gdzieś na kilka lat, to fajnie będzie wrócić do niego w przyszłości i przeczytać jakie zainteresowania mieliśmy kiedyś.