Ten niezwykły dziennik jest tylko dla ciebie! Zapisuj w nim swoje sekrety, pomysły, projekty, inspiracje i wszystko, o czym warto pamiętać. Od ulubionej muzyki, poprzez modowe szkice, zabawne powiedzonka i cytaty z piosenek, aż po najgłębiej skrywane uczucia. Notuj daty urodzin i przełomowe wydarzenia. Wklejaj zdjęcia, rysuj, pisz wiersze i baw się dobrze. Zapełniając ten dziennik strona po stronie odkryjesz swoje ukryte talenty, a przy okazji stworzysz własną książkę, w której będą występować także bohaterowie, których uwielbiasz. Tak, tak, bo stronach książki znajdziesz liczne odniesienia do Biedronki, Czarnego Kota oraz ich przyjaciół. Jeśli chcesz, możesz podążać za pytaniami z dziennika, opisując swoich kolegów z klasy czy pomysły na przyszłą karierę. Możesz też notować ważne wydarzenia kolejnych miesięcy, odpowiadając na pytania o prezenty świąteczne albo wakacje. Możesz też puścić wodze fantazji na stronach przeznaczonych na notatki. Niewielki format i solidna oprawa sprawią, że dziennik będzie towarzyszyć ci wszędzie i przez długi czas. Noś go w plecaku albo torebce, zabieraj na wyjazdy i imprezy. Dzięki praktycznej gumce mocno przymocowanej do okładki możesz bezpiecznie przechowywać w nim także luźne kartki, zdjęcia, wycinki z gazet, bilety z wydarzeń, które chcesz zachować na pamiątkę i wiele, wiele więcej. Elegancki dziennik to także świetny pomysł na prezent dla bliskiej osoby i dobra alternatywa dla klasycznego kalendarza.
Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-09-10
Tytuł oryginału: Miraculous. Las aventuras de Ladybug. Mi diario
Wydawnictwo HarprCollins wydało przepięknie wydany Dziennik dla dziewczynek. Jest to dziennik nawiązujący do serii Biedronka i Czarny Kot.
W środku znajdziemy:
? Pytania o Upodobania i zainteresowania,
? Miejsce na napisanie o swojej ulubionej piosence, muzyce itp.,
? Ankietę odnoszącą się do tego co lubisz robić w wolnym czasie,
? Miejsce na swoje sekrety, plany na przyjęcie urodzinowe i wiele więcej.
? Nie zabraknie również miejsca na swoje przemyślenia o szkole i domu. Są również miejsca do wklejenia zdjęć swoich przyjaciół.
Dziennik jest przepięknie wykonany. Jest miły dla oka. Bardzo kolorowy. Twarda oprawa i ciasno przylegająca gumka sprawiają, że ten pamiętnik można zabrać ze sobą wszędzie i wklejać do niego np. bilety z teatru, kina czy różnych imprez.
Wypełniając ten dziennik spotkasz bohaterów popularnej bajki Biedronka i Czarny Kot.
Osobiście sama bym wypełniła ten dziennik. Porysowała coś, wykleiła i sprawiła, że będzie taką kapsuła czasu.
Jeśli szukasz ciekawego pomysłu na prezent dla dziewczynki, to bardzo polecam ten Dziennik. Na pewno dziewczynka, która go otrzyma miło spędzi czas na jego wypełnianie.
Szósty odcinek sagi fantasy porównywanej pod względem rozmachu i dramaturgii wydarzeń ze słynną ,,Grą o tron"! Król Mederion snuje dalekosiężne plany budowy...
Ta urocza kolorowanka to sposób na wyciszenie i relaks dla każdego. I prawdziwa gratka dla fanów Sylvanian Families! Kolorowanie ilustracji z milusimi...
Przeczytane:2025-10-06, Ocena: 6, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2025, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2025, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2025 roku, 12 książek 2025, 26 książek 2025, 52 książki 2025,
Jako dziecko marzyłam o pamiętniku, w którym zapisywałabym swoje sekrety, tworzyłam takie w zwykłych zeszytach, jednak ciągle coś mi w nich nie pasowało i zaczynałam od nowa. Teraz na rynku jest wiele gotowych produktów, gdzie w odpowiednie miejsca dopisujemy tylko nasze zainteresowania, wklejamy zdjęcia i zapisujemy ważne dla nas daty.
Dziennik Biedronki to świetny pomysł na prezent dla dziewczynki uwielbiającej tę bajkę zawiera on dużo stron do wypełniania, ale też wiele ciekawostek o bohaterach. Możemy tutaj wypisać nasze ulubione piosenki, pasje, filmy, które lubimy oglądać, jakie książki przeczytaliśmy, możemy zapisać nasze sny oraz stworzyć kalendarz, w którym zanotujemy, o czym musimy pamiętać w danym miesiącu. Miejsca jest tutaj naprawdę sporo, więc spokojnie zmieszczą się nam zapiski z całego roku.
Taki dziennik to wspaniała rzecz, ponieważ w gotowe miejsca musimy tylko wpisywać dane informacje i nie musimy nic planować sami, zastanawiać się, co jest warte zapisania, a co nie, tylko robimy to, co sugeruje nam Biedronka. Ja właśnie pamiętam, że w dzieciństwie szybko się poddawałam, ponieważ nie wiedziałam, co mogłabym w takim zeszycie zapisywać, a tutaj mamy gotowe pomysły i tworzymy z tego naprawdę wspaniałe wspomnienia. Jeżeli taki wypełniony pamiętnik schowamy gdzieś na kilka lat, to fajnie będzie wrócić do niego w przyszłości i przeczytać jakie zainteresowania mieliśmy kiedyś.