Okładka książki - Moje ciało. Akademia mądrego dziecka. Mój świat

Moje ciało. Akademia mądrego dziecka. Mój świat

Moje ciało to kolejna nowość w znanej i lubianej serii Mój świat. Akademii Mądrego Dziecka.

Tym razem nasz mały czytelnik przygląda się budowie swojego ciała oraz dowiaduje się, że każdy z nas jest inny i różni się nieco od swoich kolegów i koleżanek. Jedne osoby mają kręcone włosy, a inne proste. Jeszcze ktoś inny może mieć znamiona na buzi czy nosić okulary lub aparat słuchowy. Kolejne strony książeczki pokazują najważniejsze części ciała z których jesteśmy zbudowani, oraz zmysły, które pomagają nam poznawać otaczający nas świat.

By być zdrowym i szczęśliwym trzeba dbać o siebie. Nasze ciało lubi ruch więc warto biegać i uprawiać sport, a dodatkowo trzeba dbać o swoją higienę, myć zęby przynajmniej dwa razy dziennie czy wysypiać się. Ważne jest także co jemy. Gdy rośniemy i się uczymy musi dostarczyć naszemu mózgowi oraz mięśniom odpowiednią ilość energii i koniecznie pamiętajmy o picu wody.

Książeczka Moje ciało to także ruchome elementy oraz klapki, które zapewniają zabawę, a informacje o ciele pozwalają poznać i zrozumieć swój organizm małemu czytelnikowi.

Informacje dodatkowe o Moje ciało. Akademia mądrego dziecka. Mój świat:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-03-12
Tytuł oryginału: My Body

Tagi: Książeczki obrazkowe dla dzieci Książki interaktywne oraz książki aktywizujące Problemy osobiste i społeczne dzieci i młodzieży - emocje Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Moje ciało. Akademia mądrego dziecka. Mój świat

Moje ciało. Akademia mądrego dziecka. Mój świat - opinie o książce

Książka "Moje ciało" to nowość, która z pewnością przypadnie do gustu najmłodszym czytelnikom oraz ich rodzicom. Wchodząc w świat tej publikacji, dzieci mają nie tylko okazję do odkrywania tajemnic swojego ciała, ale także do nauki o różnorodności, zdrowiu i higienie.

Już na pierwszych stronach książki czytelnik zostaje zaproszony do odkrycia, jak unikalne jest każde ciało. Autorzy w przystępny sposób przedstawiają różnice, takie jak kolor i struktura włosów, obecność znamion czy noszenie okularów. To ważny aspekt, który pozwala dzieciom zrozumieć, że każdy z nas jest inny, co sprzyja akceptacji siebie oraz innych.

Książka skupia się również na zmysłach, które są kluczowe w odkrywaniu otaczającego nas świata. Dzięki temu dzieci mogą poznać, jak funkcjonują ich zmysły i jak wpływają na codzienne życie. Warto podkreślić, że "Moje ciało" nie tylko dostarcza wiedzy, ale także zachęca do aktywności fizycznej i zdrowego stylu życia. Przesłanie o dbaniu o siebie, uprawianiu sportu i odpowiednim odżywianiu jest niezwykle istotne i przekazywane w sposób zrozumiały dla najmłodszych.
Jednym z wyróżniających elementów tej książki są ruchome części oraz otwierane okienka, które czynią lekturę interaktywną i pełną zabawy. Tego typu elementy nie tylko angażują dzieci, ale także wspierają ich rozwój motoryczny, co jest niezwykle ważne w tym etapie życia.

"Moje ciało" to znakomita pozycja, która łączy edukację z zabawą. Dzięki niej dzieci uczą się o swoim ciele, różnorodności oraz zdrowym stylu życia w sposób przystępny i atrakcyjny. Jest to książka, która z pewnością znajdzie swoje miejsce w domowych biblioteczkach, a wspólne czytanie z rodzicami stanie się nie tylko nauką, ale także wspaniałą przygodą. Gorąco polecam

Moje pierwsze słowa. Akademia mądrego dziecka. Moje pierwsze
Roger Priddy0
Okładka ksiązki - Moje pierwsze słowa. Akademia mądrego dziecka. Moje pierwsze

Moje pierwsze słowa Akademii Mądrego Dziecka to kolejna pozycja z serii moje pierwsze od wydawcy HarperKids. Tym razem książeczka zachęca do poznawania...

Życie na wsi. Akademia Mądrego Dziecka. Uczymy się i bawimy
Roger Priddy0
Okładka ksiązki - Życie na wsi. Akademia Mądrego Dziecka. Uczymy się i bawimy

Przedstawiamy nową, ciekawą serię w cyklu Akademia Mądrego Dziecka! Uczymy się i bawimy jest kontynuacją serii książek edukacyjnych z puzzlami Poznajemy...