Okładka książki - Życie na wsi. Akademia Mądrego Dziecka. Uczymy się i bawimy

Życie na wsi. Akademia Mądrego Dziecka. Uczymy się i bawimy

Przedstawiamy nową, ciekawą serię w cyklu Akademia Mądrego Dziecka!

Uczymy się i bawimy jest kontynuacją serii książek edukacyjnych z puzzlami Poznajemy świat, która zachwyciła dzieci i rodziców.

Nowe zestawy są przeznaczone dla nieco starszych dzieci. W każdym znajduje się ponad 20 puzzli. Uczymy się i bawimy oferuje bogatsze, niż jej poprzedniczka, słownictwo. Pojawiają się w niej krótkie zdania i zadania na spostrzegawczość. Realistyczne, szczegółowe ilustracje zajmą dziecko na długi czas. Zadaniem malucha będzie uzupełnienie scenek widocznych na kolejnych obrazkach.

W książce z puzzlami Życie na wsi. Uczymy się i bawimy dzieci znajdą scenki z podwórka, pola, stodoły i targu. Poznają różne gatunki zwierząt, warzyw, owoców. Nie zabrakło również maszyn i narzędzi rolniczych. Na wsi cały czas coś się dzieje. Trzeba wydoić krowy, pozbierać świeże jajka, ostrzyc owce, zerwać truskawki i jeżyny. Do gospodarstwa zawitał również weterynarz - musi zbadać nowo narodzone cielę.

Książeczka Życie na wsi zapewnia wspaniałą zabawę oraz pozwala ciekawie spędzić czas z dzieckiem. Dopasowywanie puzzli do odpowiednich otworów pomaga maluchom ćwiczyć skupienie oraz małą motorykę. Dzięki podpisom na poszczególnych puzzlach, zestaw może być świetnym wstępem do czytania globalnego.

W serii ukazała się również książka Na budowie.

Informacje dodatkowe o Życie na wsi. Akademia Mądrego Dziecka. Uczymy się i bawimy:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-03-12
Tytuł oryginału: Let's Learn & Play! on the Farm

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Książeczki obrazkowe dla dzieci Książki interaktywne oraz książki aktywizujące Pierwsze lata życia - początki nauczania Pierwsze lata życia - pojazdy Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Życie na wsi. Akademia Mądrego Dziecka. Uczymy się i bawimy

Życie na wsi. Akademia Mądrego Dziecka. Uczymy się i bawimy - opinie o książce

To nie jest zwykła książeczka dla dziecka, która tylko bawi. To książka, która zdecydowanie sporo uczy. Oprócz książeczki mamy również pewne element, które należy włożyć w odpowiednim miejscu. Dzięki temu dziecko nie tylko poznaje rzeczy z danej kategorii, ale również ćwiczy spostrzegawczość, uczy się dopasowywania elementów itp. W książeczce znajdziemy krótkie zdania i zadania na spostrzegawczość, natomiast puzzle są dwustronne, z jednej strony mamy ilustrację, a z drugiej tekst. To wszystko sprawia, że nasza pociecha rozwija się w różnych dziedzinach, a zarówno książeczkę, jak i puzzle można wykorzystać na wiele sposobów.

Wizualnie wszystko jest bardzo ładne. Mamy kolorową książeczkę z ładnymi, dużymi ilustracjami. Do tego są puzzle w kształcie różnych rzeczy oraz zwierząt z farmy.

Wszystkie elementy mieszczą się w pudełeczku. Po jego otwarciu mamy przymocowaną książeczkę (co według mnie jest znaczącym plusem) oraz miejsce, gdzie pochowane są puzzle. To wszystko sprawia, że wszystko mamy w jednym miejscu i nic się nie zgubi.

Zarówno książeczka, jak i puzzle są wysokiej jakość, kartonowe, dość grube. Dzięki temu nie zniszczą się zbyt szybko.

Książeczki z serii „Życie na wsi. Akademia Mądrego Dziecka. Uczymy się i bawimy” to według mnie będzie genialny prezent dla dzieci. Z przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Książka "Życie na wsi. Uczymy się i bawimy" to kolejny znakomity tytuł w serii Akademia Mądrego Dziecka, który z pewnością zachwyci zarówno dzieci, jak i ich rodziców. Szczególnie przypadnie do gustu dzieciom, które uwielbiają zwierzęta gospodarskie oraz traktory. Gwarantuję to wam, ponieważ mój 1,5 roczny chrześniak gdy tylko zobaczył "koko" i "tatola" na okładce, od razu zabrał się za poznawanie wnętrza. Kontynuując sukces serii edukacyjnych książek z puzzlami "Poznajemy świat" (którą równie mocno cenimy), nowa pozycja stawia na bogatsze słownictwo, a także interaktywną zabawę, co czyni ją doskonałym narzędziem do nauki nie tylko słówek, ale także zręczności małych rączek.

Zestaw okienek do uzupełnienia w "Życiu na wsi" składa się z ponad 20 elementów, które pozwalają dzieciom na odkrywanie uroków życia panującego na wsi. Realistyczne, szczegółowe ilustracje przenoszą młodych czytelników do świata wiejskiego podwórka, pola, stodoły i targu, gdzie mogą spotkać różnorodne zwierzęta, warzywa i owoce. Każda scenka to nie tylko okazja do zabawy, ale także do nauki – dzieci poznają różne gatunki zwierząt takich jak krowa, kura, koń, a także maszyny rolnicze, narzędzia wykorzystywane na gospodarce oraz plony, które zbierają rolnicy, co rozwija ich wiedzę o otaczającym świecie. Dla maluchów jest to niezwykle ciekawe, ale także ważne doświadczenie. Nie każdy widział na własne oczy życie toczące się na wsi, a książka bardzo fajnie je obrazuje.

To wydanie wyróżnia się nie tylko atrakcyjnymi grafikami, ale również przemyślanymi zadaniami, które angażują dzieci w proces nauki. Krótkie zdania i zadania na spostrzegawczość są doskonałym narzędziem rozwijającym umiejętności językowe najmłodszych. Uzupełnianie obrazków puzzlami to nie tylko świetna zabawa, ale także doskonałe ćwiczenie dla małej motoryki i skupienia.

"Życie na wsi. Uczymy się i bawimy" to książka, która sprzyja wspólnemu spędzaniu czasu rodziców z dziećmi. Dzięki interaktywnym elementom maluchy mogą aktywnie uczestniczyć w odkrywaniu wiejskiego życia. Wprowadzenie postaci weterynarza, który bada nowo narodzone cielę, dodaje dodatkowego wymiaru edukacyjnego i stymuluje wyobraźnię maluchów, pokazując również, że nawet zwierzęta potrzebują lekarza. Moja córka była bardzo zainteresowana tym momentem i dopytywała po co weterynarz na farmie i dlaczego ma apteczkę? Był to świetny początek dyskusji z małym, ciekawym świata człowiekiem.

"Życie na wsi. Uczymy się i bawimy" to znakomita propozycja dla rodziców, którzy pragną w ciekawy sposób wprowadzić swoje dzieci w świat wiejskiej przyrody i codziennych obowiązków. Książka łączy zabawę z nauką, oferując dzieciom nie tylko radość z układania puzzli, ale także cenną wiedzę o otaczającym ich świecie. Gorąco polecam tę pozycję każdemu rodzicowi, który chce wspierać rozwój swojego dziecka w radosny i angażujący sposób!

Na budowie. Akademia Mądrego Dziecka. Uczymy się i bawimy
Roger Priddy0
Okładka ksiązki - Na budowie. Akademia Mądrego Dziecka. Uczymy się i bawimy

Przedstawiamy nową, ciekawą serię w cyklu Akademia Mądrego Dziecka! Uczymy się i bawimy jest kontynuacją serii książek edukacyjnych z puzzlami Poznajemy...

Co czujesz? Akademia mądrego dziecka. Mój świat
Roger Priddy0
Okładka ksiązki - Co czujesz? Akademia mądrego dziecka. Mój świat

Książeczka Co czujesz Akademii Mądrego Dziecka to kolejna pozycja z serii Mój Świat. Na kolorowych, kartonowych stronach, mały czytelnik dowie się, co...