Okładka książki - Życie na wsi. Akademia Mądrego Dziecka. Uczymy się i bawimy

Życie na wsi. Akademia Mądrego Dziecka. Uczymy się i bawimy

To nie jest zwykła książeczka dla dziecka, która tylko bawi. To książka, która zdecydowanie sporo uczy. Oprócz książeczki mamy również pewne element, które należy włożyć w odpowiednim miejscu. Dzięki temu dziecko nie tylko poznaje rzeczy z danej kategorii, ale również ćwiczy spostrzegawczość, uczy się dopasowywania elementów itp. W książeczce znajdziemy krótkie zdania i zadania na spostrzegawczość, natomiast puzzle są dwustronne, z jednej strony mamy ilustrację, a z drugiej tekst. To wszystko sprawia, że nasza pociecha rozwija się w różnych dziedzinach, a zarówno książeczkę, jak i puzzle można wykorzystać na wiele sposobów.

Wizualnie wszystko jest bardzo ładne. Mamy kolorową książeczkę z ładnymi, dużymi ilustracjami. Do tego są puzzle w kształcie różnych rzeczy oraz zwierząt z farmy.

Wszystkie elementy mieszczą się w pudełeczku. Po jego otwarciu mamy przymocowaną książeczkę (co według mnie jest znaczącym plusem) oraz miejsce, gdzie pochowane są puzzle. To wszystko sprawia, że wszystko mamy w jednym miejscu i nic się nie zgubi.

Zarówno książeczka, jak i puzzle są wysokiej jakość, kartonowe, dość grube. Dzięki temu nie zniszczą się zbyt szybko.

Książeczki z serii „Życie na wsi. Akademia Mądrego Dziecka. Uczymy się i bawimy” to według mnie będzie genialny prezent dla dzieci. Z przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Życie na wsi. Akademia Mądrego Dziecka. Uczymy się i bawimy:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-03-12
Tytuł oryginału: Let's Learn & Play! on the Farm
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Książeczki obrazkowe dla dzieci Książki interaktywne oraz książki aktywizujące Pierwsze lata życia - początki nauczania Pierwsze lata życia - pojazdy Dzieci od ok. 3 lat

Zobacz opinie o książce Życie na wsi. Akademia Mądrego Dziecka. Uczymy się i bawimy

Kup książkę Życie na wsi. Akademia Mądrego Dziecka. Uczymy się i bawimy

Moje pierwsze słowa. Akademia mądrego dziecka. Moje pierwsze
Roger Priddy0
Okładka ksiązki - Moje pierwsze słowa. Akademia mądrego dziecka. Moje pierwsze

Moje pierwsze słowa Akademii Mądrego Dziecka to kolejna pozycja z serii moje pierwsze od wydawcy HarperKids. Tym razem książeczka zachęca do poznawania...

Moje ciało. Akademia mądrego dziecka. Mój świat
Roger Priddy0
Okładka ksiązki - Moje ciało. Akademia mądrego dziecka. Mój świat

Moje ciało to kolejna nowość w znanej i lubianej serii Mój świat. Akademii Mądrego Dziecka. Tym razem nasz mały czytelnik przygląda się budowie swojego...