Okładka książki - Niepożegnani. Historia o życiu i śmierci

Niepożegnani. Historia o życiu i śmierci

Szczery, intymny i dogłębnie poruszający wywiad o stracie oraz matczynej miłości.

Miłość jest silniejsza niż śmierć.

To książka o stracie, która odbiera sens. O żałobie wypełnionej ciszą, gniewem i pytaniami bez odpowiedzi. O bólu, który rozrywa serce, i codzienności, której trzeba uczyć się na nowo. Dla tych, którzy stracili. I dla tych, którzy próbują zrozumieć, jak wygląda życie po końcu świata.

Sylwia Peretti poddaje się trudnej rozmowie z własnym bólem, a w rozliczeniu z niewyobrażalną stratą towarzyszy jej Wiktor Słojkowski. To nie rozmowa o śmierci, ale o jej cieniu, który pozostaje. O odmierzaniu dni, które straciły sens, i o odwadze, by spróbować żyć dalej. Ten czuły i uważny wywiad rzeka wprowadza nas w intymny świat matczynej miłości.

"Ta książka nie jest pożegnaniem. Jest terapią - próbą oswojenia bólu, nazwania miłości, która nie znika, i nauczenia się życia po stracie. Dziękuję, że chcesz towarzyszyć mi w tym procesie" Sylwia Peretti.

Informacje dodatkowe o Niepożegnani. Historia o życiu i śmierci:

Niepożegnani. Historia o życiu i śmierci - opinie o książce

Avatar użytkownika - FascynacjaKsiazk
FascynacjaKsiazk
Przeczytane:2026-03-27, Ocena: 6, Przeczytałam,

🪽„Niepożegnani.Historia o życiu i śmierci” to bardzo emocjonalny i wzruszający wywiad z autorka,która tracąc syna,straciła część siebie. Każda jej odpowiedź jest jako hołd dla każdego,kto stracił bliską osobę. Jej szczerość i otwartości mnie ujęła. Każde jej słowo ściskało moje serce,ponieważ widać w nich ogromny smutek oraz nieopisaną bezpowrotną stratę.

🪽Książka jest jak pamiętnik,w którym otrzymujemy prawdę po zadawanych pytaniach. Widać w nich autentyczność i daje obraz matczynej miłości do syna. Czytając książkę,chłonęła każdą odpowiedź i czułam tę emocje wraz z bólem który towarzyszy autorce. Łezka kręci się w oczach,ponieważ sama przekonuje się,jak życie bywa ulotne.

🪽Dla mnie jest to autentyczny przekaz dla osób,które nie tylko zmagają się z żałobą,ale dla osób,które powinny zrozumieć żałobę innych. Śmierć -była,jest i będzie-lecz śmierć dziecka jest bardzo trudna i ciężka do przeżycia i wytłumaczenia.

🪽Emocje przelewają się z każdą stroną i czuć,że ta strata boli do dnia dzisiejszego. Dziękuję pani Sylwio za szczery wywiad,który pokazuje piękno Patryka i pani osobę jako matki.Matki,która cierpi i nie zapomni go nigdy💔
🪽Polecam

Matka nikt
Wiktor Słojkowski0
Okładka ksiązki - Matka nikt

Ta książka stawia pytania, których nie chcemy sobie zadawać: co jeśli rodzic nie jest świętością? Co jeśli matka nie jest uosobieniem dobra i bezpieczeństwa...

Oddycham, odkąd moi rodzice umarli
Wiktor Słojkowski0
Okładka ksiązki - Oddycham, odkąd moi rodzice umarli

Katarzyna Butowtt, Wiktor Słojkowski Oddycham, odkąd moi rodzice umarli Ojciec przemocowiec. Wyrodna matka. Siostra alkoholiczka. Dom był więzieniem...

Opad
Opad