Okładka książki - Pan trzyma nas za rękę. Nieznane homilie z lat 2005 - 2017 Adwent, Wielki Post, Wielkanoc

Głos Benedykta XVI rozbrzmiewa na nowo

Po raz pierwszy opublikowano nieznane dotąd homilie Benedykta XVI - wygłaszane podczas kameralnych celebracji eucharystycznych zarówno w czasie pontyfikatu (2005-2013), jak i później, gdy żył jako papież emeryt w klasztorze Mater Ecclesiae.

W tomie znalazły się homilie z najważniejszych okresów liturgicznych i uroczystości kościelnych. Zredagowane przez bliskich współpracowników, m.in. abp. Gänsweina i siostry z Memores Domini, zachowują autentyczny ton modlitwy i skupienia.

Słowa Benedykta XVI - pełne nadziei, światła i teologicznej głębi - stają się dziś przewodnikiem, pomagając odkrywać wiarę w Chrystusa jako źródło pocieszenia i siły wobec wyzwań współczesności.

Informacje dodatkowe o Pan trzyma nas za rękę. Nieznane homilie z lat 2005 - 2017 Adwent, Wielki Post, Wielkanoc:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2025-10-29
Kategoria: Duchowość, religia
Tytuł oryginału: Il Signore ci tiene per mano. Omelie inedite 2005-2017. Avvento, Quaresima, Pasqua

Tagi: Religie i wierzenia

Kup książkę Pan trzyma nas za rękę. Nieznane homilie z lat 2005 - 2017 Adwent, Wielki Post, Wielkanoc

Moi święci. W towarzystwie gigantów wiary
Benedykt XVI0
Okładka ksiązki - Moi święci. W towarzystwie gigantów wiary

Publikacja Wydawnictwa Jedność pt. Moi święci. W towarzystwie gigantów wiary została napisana przez papieża Benedykta XVI (1927-2022). Autora nie trzeba...