Nic dwa razy się nie zdarza? Nie w w programie Kuchenne rewolucje! Magda Gessler po latach wróciła do Magnuszewa, gdzie dawniej przeprowadziła rewolucje w restauracji Stara Kuźnia. Po śmierci mamy przejęła ją córka wraz z partnerką, nie potrafiąc utrzymać dawnego smaku. Czy Magdzie Gessler uda się zupełnie odmienić to miejsce i tchnąć w nie nowego ducha?

Magda Gessler nie po raz pierwszy już wraca do knajpy, w której kiedyś przeprowadziła rewolucję. Wydawałoby się, że gdy lokal przejmuje córka, powinna potrafić odtworzyć wcześniejsze smaki. Czasem jednak rzeczywistość człowieka przytłacza, a problemy sprawiają, że nieco traci on wolę walki. Wówczas wsparcie znanej restauratorki okazać się może bezcenne.
Kuchenne Rewolucje: Borowikowy Las – opis
Ania i Małgorzata przejęły prowadzenie restauracji po śmierci mamy Ani, która była bohaterką Kuchennych rewolucji w 2011 roku. Dania nieco pozmieniały, zmodyfikowały trochę menu, być może – zapomniały sekretnych receptur, które przekazała Magda Gessler.
Przeczytaj także: Dziedzictwo odc. 534 i 535 streszczenie: Seher odzyskuje wspomnienia! Co zrobi Yaman?
Dość rzec, że kiedy restauratorka trafiła ponownie do tego miejsca, nie była zachwycona. Śledź nie miał smaku, jedno z dań było kwaśne, inne – śmierdziało. Po pierwszych Kuchennych rewolucjach tematem przewodnim były jabłka. Po latach niewiele pozostało z dawnego smaku. Magda Gessler postawiła więc na dania z lasu. Grzyby, dawne polskie smaki, odpowiednio zmodyfikowane. Borowikowy Las kusić miał gości też pięknym wnętrzem. Jak się udało - można sprawdzić w programie.
Kuchenne Rewolucje: Borowikowy Las – menu, ceny
Magda Gessler wprowadziła do menu następujące dania:
-
leśna tarta z podgrzybkami, serem gruyere, serkiem włoskim, szpinakiem, cebulą, orzechami włoskimi w cenie 32,00 zł
-
krupnik na cielęcinie pachnący grzybami z kaszą wiejską, pęczakiem, ziemniakami, cielęciną i grzybami za 29,00 zł
-
bigos myśliwski z darami lasu i sadu z puree ziemniaczanym (jelenina, dziczyzna, wędzony boczek wieprzowy, wędzona kiełbasa z jelenia, wędzona kiełbasa wieprzowa, śliwka nowosądecka wędzona, szara reneta) – 55 zł / porcję
-
ciasto wuzetka - kultowy przepyszny klasyk mocno czekoladowy z ddelikatną bitą śmietaną w cenie 28,00 zł
W Menu pozostały również tatar, ryba i pizza oraz inne pyszne desery.
Kuchenne Rewolucje: Borowikowy Las – lokalizacja, gdzie jest?
Borowikowy Las znajduje się w Magnuszewie przy ulicy Partyzantów 2.
Przeczytaj także: Przyjaciółki 295 odc. Inga i Dorota w konflikcie – czy uda się je pogodzić? Streszczenie 295 i 296 odcinka
To ładnie położony lokal wśród domków jedno i wielorodzinnych.
Kuchenne Rewolucje: Borowikowy Las – parking
Dla gości Borowikowy Las oferuje parking, parkować też można wzdłuż niektórych okolicznych uliczek.
Kuchenne Rewolucje: Borowikowy Las – czy warto?
Magda Gessler wróciła do Borowikowego Lasu piętnaście tygodni później - a więc przerwa było dużo dłuższa niż zwykle. Nieco gości było w lokalu. Kelnerka powiedziała, że w weekendy dzieje się sporo, w tygodniu nieco mniej.
MAgda Gessler zamówiła tartę, krupnik, bigos, wuzetkę. Tarta była spora, krupnik – konkretny. Magda Gessler do końca degustacji nie chciała zdradzić, czy jej smakowało.
– Chciałabym znaleźć dom, w którym podają tak dobry krupnik - oceniła restauratorka.
Wuzetka była dobra, ale mogłaby być genialna - powiedziała Gessler. I dodała: – Bigos uczciwy, ale bez seksu. Za mało pieprzu, jałowca, ziela, ale do dopracowania. Tarta - absolutnie obłędna. Cudowne kruche ciasto. Krupnik – najlepszy w Polsce.
Borowikowy Las – godziny otwarcia, czy istnieje
W Borowikowym zjemy od poniedziałku do czwartku - w godzinach 12:00-18:00, a od piątku do niedzieli w godzinach 12:00-20:00
Lokal istnieje, a właściciele regularnie prowadzili konta w mediach społecznościowych, co dobrze zapowiadała przyszłość restauracji..
A oto nasze pozostałe artykuły o Kuchennych Rewolucjach:
Błąd podczas pobierania komentarzy. Spróbuj ponownie.