Kuchenne rewolucje - restauracja "Bar Mleczny". Jak wypadnie rewolucja we Warszawie?

Data: 2023-09-21 08:00:01 | Ten artykuł przeczytasz w 4 min. Autor: Danuta Awolusi
udostępnij Tweet

Na antenie telewizji TVN oraz w serwisie Player.pl ruszyła właśnie jesienna, 27 edycja programu Kuchenne rewolucje. Magda Gessler po raz kolejny ratuje polskich restauratorów i uczy, jak dobrze karmić ludzi. Jakie emocje i smaki czekają nas w najnowszym odcinku? 

Magda Gessler, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" w mieście Warszawa. fot. East News / mat. prasowe x-news

Kuchenne rewolucje: Bar Mleczny – opis. Co się wydarzy? 

W warszawskim Barze Mlecznym wieje nudą. Daniel otworzył restaurację na Mokotowie z nadzieją na sukces. Co mogło pójść nie tak, skoro to bar mleczny? Okazuje się jednak, że tanio nie zawsze idzie w parze ze smacznie. Dodatkowo Daniel ma swoją trudną historię, która łapie za serce i bardzo wzrusza. A ma dopiero 22 lata!

Czytaj również: Kuchenne rewolucje - restauracja "Zajazd Dwa Koguty". Jak wypadnie rewolucja we Przędzelu?

Tym razem rewolucja odbędzie się w na talerzu, w sercach i umysłach. Czy młody człowiek udźwignie wyzwanie? 

Kuchenne rewolucje: Bar Mleczny – gdzie i kiedy obejrzeć odcinek?

Premierowy odcinek programu Kuchenne rewolucje: Bar Mleczny można zobaczyć w czwartek, 21 września 2023 o godzinie 21.35 na antenie telewizji TVN.

Czytaj również: Królowe życia - komediodramat o śmiertelnie chorej kobiecie i jej wielkim marzeniu

Jeśli nie zdążyliście zobaczyć programu w telewizji, odcinek jest już dostępny na platformie Player.pl

Kuchenne rewolucje: Bar Mleczny – gdzie to?

Restauracja Bar Mleczny - a już teraz Bar Koperkowy - znajduje się w Warszawie, przy ul. Puławskiej 84. W lokalu zaczęła królować zieleń, jest dużo kwiatów. I pachnie koperkiem! 

Kuchenne rewolucje: Bar Mleczny – menu

W Barze Koperkowym nie może zabraknąć pysznej zupy koperkowej z dodatkiem świeżego kalafiora. Można spróbować także wybornych pierogów z kozim serem i fetą, podanych na musie ze szczawiu. Daniem popisowym staną się kurczęta po polsku, podawane z farszem z wątróbki i parzonych żółtek oraz farszem z gulaszu węgierskiego. 

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje. Gospoda Lasowiackie serce – menu, ceny, gdzie jest?

Kuchenne rewolucje: Bar Mleczny – czy rewolucja się udała?

Po powrocie do lokalu Magda Gessler zauważyła, że w restauracji stołuje się dużo osób. Podane dania - a więc zupa, pierogi i kurczak okazały się smaczne, choć niewystarczająco doprawione. Restauratorka trzymała do Daniela w niepewności aż do końca.

Pierożki są fenomenalne. Tylko zupa jest do poprawy. I kurczak zbyt delikatny. Ale widać, że jedzenie jest świeże i dobre

oceniła mistrzyni.

Mimo pewnych niedociągnięć, Magda Gessler uważa rewolucję za bardzo udaną. 

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje. Gospoda Kaszubski Polot – menu, ceny, gdzie jest?

Baza jest kapitalna, ale trzeba więcej czadu! - rzuca pod koniec programu. 

Kuchenne rewolucje: Bar Mleczny – książki

Poszukujecie historii pełnych smaków i przepisów, równie smacznych jak w programie Kuchenne rewolucje: Bar Mleczny? Koniecznie przejrzyjcie książkę kulinarną Feel good. Przez żołądek do szczęścia! Publikacja Melissa Hemsley to przepisy, które są pyszne, proste i bardzo kolorowe!

Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej:

Tagi: kuchenne rewolucje, programy reality show, kulinarne,

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
Recenzje miesiąca
Sekrety domu Bille
Agnieszka Janiszewska
Sekrety domu Bille
Morderstwo z malinką na deser
Monika B. Janowska
Morderstwo z malinką na deser
Witajcie w Chudegnatach
Katarzyna Wasilkowska
Witajcie w Chudegnatach
Déja vu
Jolanta Kosowska
 Déja vu
Freudowi na ratunek
Andrew Nagorski
Freudowi na ratunek
Do roboty!
Katarzyna Radziwiłł
Do roboty!
A wokół nas pomarańcze
Weronika Tomala
A wokół nas pomarańcze
Imperium
Conn Iggulden
Imperium
Meduzy nie mają uszu
Adle Rosenfeld
Meduzy nie mają uszu
Pokaż wszystkie recenzje