Kuchenne rewolucje - góralska restauracja "Dziupla u Wuja". Jak wypadnie rewolucja Górkach Wielkich?

Data: 2023-09-28 15:30:01 | Ten artykuł przeczytasz w 4 min. Autor: Danuta Awolusi
udostępnij Tweet

Na antenie telewizji TVN oraz w serwisie Player.pl ruszyła właśnie jesienna, 27 edycja programu Kuchenne rewolucje. Magda Gessler po raz kolejny ratuje polskich restauratorów i uczy, jak dobrze karmić ludzi. Jakie emocje i smaki czekają nas w najnowszym odcinku? 

Magda Gessler, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" w mieście Górki Wielkie fot. East News / mat. prasowe x-news

Kuchenne rewolucje: Dziupla u Wuja – opis. Co się wydarzy? 

Góralska restauracja "Dziupla u Wuja" znajduje się na Śląsku Cieszyńskim. Jakiś czas temu czwórka właścicieli postanowiła przenieść lokal na większy metraż, co oczywiście generuje ogromne koszty. Okazuje się, że brak gości oraz liczne konflikty zaczęły doprowadzać interes do ruiny. Przetrwanie kolejnej zimy wydaje się nierealne, bo Michał i Iwona stracili już wszystkie oszczędności. 

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – menu, ceny, gdzie jest? 

W harmidrze góralskich charakterów i skocznej muzyki Magda Gessler zjawi się, by ratować sytuację. Czy jej się to uda? 

Kuchenne rewolucje: Dziupla u Wuja – gdzie i kiedy obejrzeć odcinek?

Premierowy odcinek programu Kuchenne rewolucje: Dziupla u Wuja można zobaczyć w czwartek, 28 września 2023 o godzinie 21.35 na antenie telewizji TVN.

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje w Trzcielu – restauracja Incognito / Szynk u Tasi Terleckiej. Co się wydarzy?

Jeśli nie zdążyliście zobaczyć programu w telewizji, odcinek jest już dostępny na platformie Player.pl

Kuchenne rewolucje: Dziupla u Wuja – gdzie to?

Restauracja Dziupla u Wuja - a już teraz Gospoda Pękata Chata - znajduje się w Górkach Wielkich, przy ul. Zofii Kossak-Szczuckiej 144. Magda Gessler jest zdania, że lokalizacja lokalu jest cudowna i warto tam zajrzeć chociażby dla samych widoków. A jak jest w środku? Pękato! Pękate kwiaty i pękate kolory przyciągają uwagę już od progu. 

Kuchenne rewolucje: Dziupla u Wuja – menu

W Gospodzie Pękata Chata serwuje pękate menu - a więc dorodne i pełne. Przystawką jest liść kapusty faszerowany warzywami, podany z pesto z koperku. Drugim daniem stały się placki ziemniaczane z pieczoną papryką i bakłażanem. Gwoździem jest jednak pękaty schab, faszerowany sztywnym, marynowanym boczkiem. Miłośnicy zup będą mogli skosztować krupniku na żeberkach. 

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje. Gospoda Lasowiackie serce – menu, ceny, gdzie jest?

Kuchenne rewolucje: Dziupla u Wuja – czy rewolucja się udała?

Po powrocie do lokalu Magda Gessler otrzymała dania, które zrobiły na niej kolosalne wrażenie. TU JEST GENIALNIE - skomentowała. 

Pieczeń jest obłędna. Lepsza niż ostatnio! Rozpływa się w ustach. Placki z bakłażana i papryki - obłędne. 

oceniła mistrzyni.

Magda Gessler jest dumna z właścicieli. 

Czytaj również: Kuchenne rewolucje - restauracja "Zajazd Dwa Koguty". Jak wypadnie rewolucja we Przędzelu?

W życiu nie jadłam tak dobrej powtórki z moich dań - mówi szczerze. 

Kuchenne rewolucje: Dziupla u Wuja – książki

Poszukujecie historii pełnych smaków i przepisów, równie smacznych jak w programie Kuchenne rewolucje: Dziupla u Wuja? Koniecznie przejrzyjcie książkę kulinarną 100 pomysłów na ciasta bez pieczenia! Anna Lekka stworzyła szybkie i pyszne przepisy na obłędne słodkości! 

Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej:

Tagi: kuchenne rewolucje, programy reality show, kulinarne,

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
Recenzje miesiąca
Wyrok
Christina Dalcher
Wyrok
To coś w śniegu
Sean Adams
To coś w śniegu
Czarownik
Anniina Mikama
Czarownik
Wings of the Heart
Anna Purowska
Wings of the Heart
Herbaciane róże
Beata Agopsowicz ;
Herbaciane róże
Minka i jej kocie przygody
Anna Bichalska ;
Minka i jej kocie przygody
Virion. Legenda miecza. Krew
Andrzej Ziemiański ;
Virion. Legenda miecza. Krew
Sny umarłych
Bora Chung
Sny umarłych
Pokaż wszystkie recenzje